Општина Врбас у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије реализовала је из средстава Европске уније пројектну компоненту унапређење услова становања избеглих и расељених лица у оквиру пројекта "Побољшање животних услова интерно расељених и избеглих лица у општини Врбас". Овај пројекат је део ширег програма подршке Европске уније побољшању услова живота присилних миграната - „За бољи живот“, чија је укупна вредност 14,2 милиона евра.

Укупна вредност пројекта " Побољшање животних услова интерно расељених и избеглих лица у општини Врбас " износи ЕУР 93.194,40, пројекат финансијски подржава Европска унија у износу од ЕУР 82.011,07док је учешће општине Врбас ЕУР 11.183,33.

Нерешено стамбено питање, лоши услови становања и недостатак прихода за самосталан живот спадају у главне препреке за интеграцију а кроз овај пројекат омогућује се унапређење услова становања за 17 домаћинстава избеглих и расељених лица кроз грантове у грађевинском материјалу, као и економско оснаживање за 10 домаћинстава, кроз грантове и стручну помоћ за започињање малог бизниса.

Општина Врбас у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије у оквиру ширег програма подршке Европске уније побољшању услова живота присилних миграната - „За бољи живот“, накнадно је реализовала средства Републике Србије која представљају обавезно учешће државе у пројектима са Европском унијом у вредности од 1.461.437,00 динара која су утрошена на унапређењу услова становања 5 домаћинстава избеглих и расељених лица кроз грантове у грађевинском материјалу.

Пројекат ће унапредити животни стандард и повећати економску одрживост избеглих и расељених лица у општини Врбас а тиме утицати на смањење сиромаштва најугроженијих група у Општини.

Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије је пружио сву потребну подршку за реализацију ових активности, а све у циљу остваривања побољшања квалитета живота и стамбених услова за избеглице и интерно расељена.

Пројекат “ЗА БОЉИ ЖИВОТ” је у складу са важећом државном политиком према избеглицама, интерно расељеним лицима и повратницима, и у потпуности рефлектује суштински принцип – подршку интеграцији присилних миграната који су одабрали да остану у Србији, као и онима који су одлучили да се врате на Косово.

КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

03. авг 2020. КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...