У циљу обавештавања јавности о реализованим активностима из области јавног здравља и указивања на важност јавног здравља у целини, Савет за здравље општине Врбас штампао је "Здравствени билтен за општину Врбас за 2020. годину".

Општину Врбас на овогодишњем фестивалу "Србија у ритму Европе" представљаће Ива Милићевић и Маша и Јана Аврамов, одлучили су организатори једног од најпопуларнијег такмичења за младе у Европи. Младе Врбашанке певаће на турском језику и представљати Турску, као што је то било и на једном од првих фестивала.

Штаб за ванредне ситуације општине Врбас на седници (телефонској) одржаној 06. 03. 2021. године, донео је

На главном објекту Геронтолошког центра Врбас у току су радови на уређeњу кровне конструкције. Средства за радове на крову, вредне 13,5 милиона динара, обезбедило је Министарство за рад, борачка и социјална питања. У наредној фази на објекту ће бити уређена фасада, а затим и ограда.

"Управљање отпадом и одрживо управљање отпадним водама, представља један од главних приоритета општине Врбас и очекују нас највећа улагања у комуналну инфраструктуру у последњих 30 година", саопштено је данас након састанка Сталне конференције градова и општина - Одбора за животну средину и ванредне ситуације, и представника Зелене посланичке групе Народне Скупштине Републике Србије.

Савет за здравље општине Врбас разматрао је данас више тема из области здравствене заштите становништва а највише пажње било је усмерено актуелној епидемијској ситуацију, посебно у образовним установама.

Руководство Скупштине општине Нова Црња посетило је данас Врбас и разговору са челницима овдашње Скупштине општине Делегације отворило теме унапређења рада и сарадње локалних парламената и парламентараца. Највише пажње посвећено је искуствима стеченим кроз недавно уведену дигитализацију рада СО, са жељом да након Врбаса и Нова Црња усвоји овај модел рада парламента.

У пројекту спајања водоводних система Куцуре и Савиног Села са водозахватом у Врбасу, реализовано је 95 одсто радова. Тренутно се изводе радови на спајању цевовода, док је на изворишту у току опремање два нова бунара и тестирање трећег. Сви радови требало би бити готови до краја године, саопштено је из ЈКП "Комуналац".

Општини Врбас припало је 20.000 евра на такмичењу општина и градова које се одвијало у склопу наградне игре "Узми рачун и победи 2020".

Са идејом да активира пилот модел опоравка јавног простора који тренутно заузимају дивље депоније, Еколошки покрет Врбаса био је домаћин саветовање под називом "Међусекторском сарадњом до трајног решавања проблема грађевинских депонија".

КУЛТУРА

Од уторка изложба Вање Игњац у Ликовној галерији

26. феб 2021. КУЛТУРА

Од уторка изложба Вање Игњац у Ликовној галерији

Од уторка, 02. фебруара, у Ликовној галерији Културног це...

Дан Јавне библиотеке "Данило Киш"

22. феб 2021. КУЛТУРА

Дан Јавне библиотеке "Данило Киш"

Јавна библиотека "Данило Киш" обележила је дан установе к...

"Лето на салашу" чека најмлађе читаоце

16. феб 2021. КУЛТУРА

"Лето на салашу" чека најмлађе читаоце

Најмлађа читалачка публика у Врбасу однедавно има прилику...

Слике Јелене Бурсаћ у Ликовној галерији КЦВ

16. феб 2021. КУЛТУРА

Слике Јелене Бурсаћ у Ликовној галерији КЦВ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у току је изл...

Расписан конкурс за учешће на 53. Фестивалу поезије младих

27. јан 2021. КУЛТУРА

Расписан конкурс за учешће на 53. Фестивалу поезије младих

Фестивал поезије младих расписао је конкурс за младе песн...