На традиционалном међународном турниру у боксу "ZAGREB OPEN", који је  одржан у Загребу у Хрватској од 14. до 17. новембра, двоја спортиста из Врбаса, репрезентативци Србије Стафан Цамовић и Дајан Грмуша, освојилу су две медаље - Стефан златну а Дајана бронзану.

Марјана Мараш, председница Скупштине општине Врбас, заказала је за четвртак, 28. новембар, XXIII седницу локалног парламента.

У оквиру пројекта "Циркуларна економија у мојој општини - CIRCLE", у понедељак је у Средњој стручној школи “4. јули” одржано предавање и радионица на тему циркуларне економије. Пројекат спроводе чланови Департмана за инжењерство заштите животне средине (Факултет техничких наука, Нови Сад) уз финансијску подршку Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Београду. Радионици су присуствовали и ученици Гимназије 'Жарко Зрењанин'. Уз две врбаске средње школе, у пројекту "CIRCLE" учествује и девет других средњих школа школа из Сомбора, Суботице, Новог Сада, Вршца, Бечеја, Руског Крстура, Београда, Шапца и Лознице.

Народна библиотека "Данило Киш" саопштила је данас резултате Јесењег литерарног и ликовног конкурса 2019, који је младим ствараоцима понудио могућност уметничког изражавања на тему "С КЊИГОМ КА ЗВЕЗДАМА".

Након извођења у Србобрану, драмска секција Српске гимназије "Никола Тесла" из Будимпеште одиграла је и у Врбасу позоришни комад "Судбине у магли", представу која је овим средњошколцима омогућила да свој таленат већ сада представе публици у неколико европских држава. Уз позоришни наступ, ученици ове образовне установе имали су могућност да се друже и са својим вршњацима из Гимназије "Жарко Зрењанин", а упознавање је обележила обострано декларисана нада и намера да први контакт у будућности израсте у чврст облик сарадње.

Бројни просветни радници запослени у вртићима Предшколске установе "Бошко Буха" и свим основним школама општине Врбас, имали су данас прилику да присуством и учешћем на трибини "Квалитетно образовање у општини Врбас", упознају се са тренутним стањем образовања у нашим образовним установама, као и са савременим токовима и моделима наставе који се данас практикују.

На платоу Пословне јединице "Чистоћа" Јавног комуналног предузећа "Комуналац" одржана је смотра механизације зимске службе. Из овог предузећа саопштено је зимска служба и ову сезону спремно дочекује. Смотри су уз руководство ЈКП, присуствовали и представници локалне самоуправе  и Полицијске станице Врбас. 

Деоница државног пута I Б реда број 15 између Врбаса и Србобрана, која је због реконструкције затворена за саобраћај још 02. октобра, од данас је поново доступна свим учесницима у саобраћају.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Врбасу интервенисали су у четвртак у Равном Селу, после пријаве радника комуналног предузећа да им је седамдесетогодишњи мештанин коме су намеравали да искључе воду претио смрћу. Полицијски службеници изашли су на лице места и затим, у Полицијској станици, саслушали власника куће и узели изјаве од радника, након чега су сви пуштени.

Ових дана у току је реконструкција Милетићеве улице у делу од угла са улицом Бориса Кидрича до фудбалског стадиона на Шлајзу. Вредност радова је два милиона динара а рок за завршетак 30 дана.

КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Мие Арсенијевић

14. нов 2019. КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Мие Арсенијевић

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организује излож...

Дан домаћег филма и у Врбасу

12. нов 2019. КУЛТУРА

Дан домаћег филма и у Врбасу

Филмски центар Србије у сарадњи са ДОКСрбија наставља реа...

У петак позоришна представа "Судбине у магли"

11. нов 2019. КУЛТУРА

У петак позоришна представа "Судбине у магли"

Народна библиотека "Данило Киш" организоваће у петак, 15...

Зборник поезије финалиста ФПМ промовисан на Сајму књига

28. окт 2019. КУЛТУРА

Зборник поезије финалиста ФПМ промовисан на Сајму књига

На 64. Међународном сајму књига у Београду, у петак, 25. ...

Све спремно за II Фестивал драмског стваралаштва за децу

25. окт 2019. КУЛТУРА

Све спремно за II Фестивал драмског стваралаштва за децу

Врбас ће од 28. до 30. октобра бити домаћин II Фестивала ...