У Врбасу ће у уторак, 21. септембра у Центру за физичку културу "Драго Јововић", бити одржана трибина под називом "Национална идеја Срба у Војводини и присаједињење".

Врбас ће у недељу, 19. септембра, бити домаћин I "Врбашке трке", који организују Врбашки атлетски клуб и општина Врбас.

Два пројекта наставница Јасминке Олић Илчешин и Здравка Мајкић, запослених у Основној школи "Братство-јединство" у Куцури, наћи ће се међу десетак најбољих пројеката који ће бити представљени на I Science on stage фестивалу, заказаном за 18. септембар у Београду.

Јавно комунално предузеће "Комуналац" обавештава грађане да је промењен рачун за уплату комуналних услуга.

Општина Врбас за бригу о породици и деци издваја највише новца у својој историји, саопштено је данас из општине Врбас. Ове године улажемо 365,6 милиона у вртиће, основне и средње школе, као и 173 милиона динара за побољшање енергетске ефикасности четири вртића и једне школе, наводи се у саопштењу.

Радници Пословне јединице "Чистоћа" Јавног комуналног предузећа "Комуналац" спровешће у суботу, 02. октобра, другу овогодишњу акцију одношења кабастог отпада са улица Врбаса.

Дан српског јединства, слободе и националне заставе обележава се данас у Србији и Републици Српској.

Сања Жигић, председница локалног парламента, представљала је данас општину Врбас на обележавању Дана сећања на страдање Срба у 13 западнокрајишких општина, које је одржано у Храму Благе Марије на Банстолу. Била је ово прилика да се представници Покрајинске владе, градова и општина, организација и удружења, сви заједно, поклане сенима настрадалих Срба и, како је истакла Драгана Милошевић, покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, изговоре реченицу нико ни у будућности не сме престати да изговара: "Никада, али баш никада вас нећемо заборавити".

Након обиласка радова на уклањању дивљих депонија у Пећинцима и Пландишту, министарка заштите животне средине Ирена Вујовић обишла је данас и радове које је Јавно комунално предузеће "Комуналац" започело на дивљој депонији у Куцури. У општини Врбас биће уклоњене четири дивље депоније, за шта је Министарство заштите животне средине издвојило скоро 1,1 милион динара, уз обавезу општине Врбас да обезбеди додатних 270.000 динара.

Полицијска станица Врбас, заједно са приредила општином Врбас и Дечијим позориштем "Лане" из Кикинде, приредила је данас за децу из вртића и нижих разреда основне школе, извођење луткарске представе "Мој друг полицајац".

Данас је одржана XI седница Скупштине општине Врбас.

Третмани сузбијања комараца са земље на подручју општине Врбас биће изведени 10. септембра, најавила је "Циклонизација" АД.

Општинска управа Врбас - Одељење за урбанизам, стамбене послове, заштиту животне средине и енергетски менаџмент, Одсек за заштиту животне средине и енергетски менаџмент, у смислу Уредбе о мерама за сузбијање и уништавање коровске биљке амброзије Ambrosia artemisiifolia, затим Инструкције о примени Уредбе Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Програма систематског сузбијања амброзије (Ambrosia artemisiifolia i Ambrosia trifida), на територији општине Врбас за 2021. годину, апелује на све грађане општине, а нарочито на:

Након што је почетком марта у Врбасу дочекала Анамарију Лекин, председницу Скупштине општине Нова Црња, Сања Жигић, председница Скупштине општине Врбас, посетила је данас ову банатску општину и са својим домаћинима разговарала о даљој сарадњи.

КУЛТУРА

Од уторка 53. Фестивал поезије младих

15. сеп 2021. КУЛТУРА

Од уторка 53. Фестивал поезије младих

Фестивал поезије младих у Врбасу, најзначајнија поетска м...

Расписан Јесењи конкурс ЈБ "Данило Киш"

10. сеп 2021. КУЛТУРА

Расписан Јесењи конкурс ЈБ "Данило Киш"

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш" рас...

Отворена изложба графика Радована Јандрића

09. сеп 2021. КУЛТУРА

Отворена изложба графика Радована Јандрића

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је и...

Од уторка у ЛГ КЦ изложба "Боговник"

13. авг 2021. КУЛТУРА

Од уторка у ЛГ КЦ изложба "Боговник"

Ликовна галерија Културног центра Врбаса заказала је за у...

"Сирмаи Карољ" организовао Фестивал "У част новог хлеба"

02. авг 2021. КУЛТУРА

"Сирмаи Карољ" организовао Фестивал "У част новог хлеба…

Културно просветно друштво "Сирмаи Карољ" и ове године ор...