Општина Врбас расписала је јавни конкурс за доделу средстава за подстицање програма од јавног интереса које реализују спортска удружења за 2021. годину.

Организациони одбор Меморијалног турнира "Драго Јововић" донео је одлуку да се ове године рукометни спектакл не одржи у традиционалном јануарском термину. Разлог су мере Кризног штаба Владе Републике Србије за борбу против пандемије вируса COVID 19, али организатори напомињу да би њихово евентуално скоро попуштање могло довести до накнадног одржавања турнира. 

 

 

 

Након дуготрајне паузе у раду због спровођења мера заштите од ширења заразе COVID 19, зимски базен Центра за физичку културу "Драго Јововић" поново почиње са радом од суботе, 23. јануара. Поштовање свих прописаних епидемиолошких мера и даље ће бити обавезно, саопштено је из ове установе.

Јавно комунално предузеће "Комуналац" позвало је грађане да у зимском периоду због ниских температура адекватно заштите уређаје за мерење потрошње воде - водомере.

У Дому здравља "Вељко Влаховић" већ други дан тече вакцинација грађана против COVID 19.

Општина Врбас обавештава избеглице и бивше избеглице које су, услед догађаја из периода од 1991. годин до 1995. године, стекле статус избеглице у Републици Србији, без обзира на њихов статус у време решавања стамбене потребе, и то: избеглице које живе у колективним центрима или неком другом виду колективног смештаја, формалног или неформалног и угрожене избеглице у приватном смештају и бивше носиоце станарског права, а које су без трајног решења у земљи порекла или на територији Републике Србије, да је припремљен нови јавни позив за решавање стамбеног питања угроженим избегличким породицама.

У Дому здравља "Вељко Влаховић" данас је почела вакцинација грађана против заразе COVID 19. Позив кол-центра за имунизацију добијају грађани који су се добровољно пријавили за акцију путем сервиса на порталу Е-управа или путем телефонског сервиса на броју 0800.222.334.

Покрајинска влада је на данашњој седници донела решење којим је утврђен износ материнског додатка од 15.000 динара месечно за 2021. годину незапосленим мајкама за треће или четврто дете.

У Геронтолошком центру Врбас, у објекту у Врбасу и Домском одељењу у Куцури, настављена је вакцинација против COVID 19.

Јавно комунално предузеће "Стандард" даривало је породице које су као власници станова у систему даљинског грејања, у претходној години добили принову. Новогодишње поклоне добиле су све беба које су родитељи пријавили на јавни позив овог предузећа. Акција је организована као део пронаталитетне политике.

Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић и председник општине Врбас Предраг Ројевић потписали су данас уговор о финансирању изградње објекта дома културе у Равном Селу, који је изгорео у пожару 2016. године.

Управа за капитална улагања АП Војводине објавила је пет нових јавних конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, основног образовања и васпитања и развоја спорта. За финансирање и суфинансирање пројеката, обезбеђено је укупно 3.267.800.000 динара.

Екипе "Пута" Јавног комуналног предузећа "Комуналац" спроводе акцију санације ударних рупа хладном асфалтном масом на територији града Врбаса, саопштено је из овог предузећа.

Троје ученика Средње стручне школе "4. јули", Катарина Којовић, Снежана Граховац и Виктор Киш, награђени су на конкурсу за избор видео радова на тему "Мултикултуралност и етничка разноликост у Војводини", који је настао захваљујући сарадњи Асоцијације Културанова и Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице. Средњошколцима из Врбаса уручени су таблет рачунари за видео рад под називом "Љубав према разликама".

КУЛТУРА

Ликовни и литерарни конкурс поводом обележавања Светог Саве

13. јан 2021. КУЛТУРА

Ликовни и литерарни конкурс поводом обележавања Светог Саве

Одељење за децу и младе Народне библиотеке "Данило Киш", ...

Изложба слика 46. Палете младих

22. дец 2020. КУЛТУРА

Изложба слика 46. Палете младих

Од среде, 23. децембра, па све до 20. јануара 2021. годин...

Рожи Јодал награда "Карољ Сирмаи"

10. дец 2020. КУЛТУРА

Рожи Јодал награда "Карољ Сирмаи"

Књижевна награда "Карољ Сирмаи" за 2020. годину припала j...

Ивану Лаловићу награда "Небојша Деветак"

01. дец 2020. КУЛТУРА

Ивану Лаловићу награда "Небојша Деветак"

Награду "Небојша Деветак" за најбољи прилог објављен у ча...

У Ликовној галерији постављена изложба ИКОНАРТИ

01. дец 2020. КУЛТУРА

У Ликовној галерији постављена изложба ИКОНАРТИ

За љубитеље ликовне уметности, од данас, 01. децембра, у ...