Предраг Ројевић, председник општине Врбас, председавао је данас другом седницом Одбора Сталне конференције градова и општина (СКГО) за животну средину и ванредне ситуације, која је организована у двострукој форми - уживо за све присутне и путем Zoom платформе. Скуп је био посвећен представљању Закона о климатским променама и Програма заштите природе за период од 2021. до 2023. године, али и разговору о смерницама за увођење родне перспективе у заштиту животне средине на локалном нивоу. У програмском делу дискутовало се о француским искуствима око локалних стратегија и акционих планова за сузбијање загађења ваздуха, као и о искуствима Шведске у области заштите ваздуха на локалном нивоу. Такође, разговарало се о плановима управљања отпадом у ванредним ситуацијама.

Четврти Међународни фестивал дебитантског филма "Равно Село Филм Фестивал", чији је оснивач глумац, редитељ и продуцент Лазар Ристовски, биће одржан од 01. до 04. јула у бачком месту Равно Село надомак Врбаса, саопштили су данас организатори.

На основу члана 43. став 1. тачка 1. и 2. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Службени гласник Републике Србије“, број 87/2018) и члана 17. став 1. Уредбе о саставу и начину рада штабова за ванердне ситуације у циљу смањења ризика актуелне епидемиолошке ситуације, Штаб за ванредне ситуације општине Врбас на седници (телефонској) одржаној 15. 06. 2021. године, доноси

Летњи базен Центра за физичку културу “Драго Јововић” у Врбасу, почеће са радом у петак, 18. јуна. Првог дана улаз је  слободан, најављено је из ове установе.

Црвени крст Врбаса и Савет за здравље Општинске управе Врбас обележили су данас Светски дан добровољних давалаца крви. Неизмерна захвалност свим добровољним даваоцима крви за њихов племенити чин давалаштва, представља носећу идеју обележавања овог датума. Поводом празника додељене су захвалнице свим хуманим Врбашанима који су крв дали 25, 50 или 100 пута.

У Равном Селу данас је почело рушење старе, већ дужи низ година неупотребљиве зграде Дома културе, чиме су отпочели и први припремни радови за изградњу новог објекта намењеног културном животу места. Равноселци ће, према усвојеном пројекту, уз нови Дому културе добити и нови спортски терен са трибинама и осветљењем.

У суботу је у Врбасу финалним борбама завршен V Јуниорски куп нација у боксу. У борбе које су трајале пет дана, за екипне и појединачне титуле борило се више од 110 младих такмичара и такмичарки из 16 држава Европе, Азије и Северне Америке, и у рингу ЦФК "Драго Јововић" виђени су одлични дуели неких од најталентованијих јуниора и јуниорки света.

Троје репрезентативаца Србије, два дечака и једна девојчица, изборили су до сада учешће у финалним борбама V Јуниорског купа нација у боксу. Боје Србије у финалу у велтер категорији (69кг) браниће Анастасија Бошковић, док ће исто у мушкој категорији то чинити Милан Станојевић - велтер (66кг), и Машан Никчевић - полутешка (88кг).

Јавно комунално предузеће "Комуналац" позвало је данас све своје клијенте који и даље имају неизмирене обавезе за пружене им услуге, да на основу важеће Одлуке о закључивању споразума о измирењу дуга на рате, искористе прилику и лакше се ослободе великих дуговања.

Свечаним дефилеом спортиста из свих 16 држава учесница а затим и уводним борбама, у Врбасу је данас почео V Јуниорски куп нација у боксу. На рингу у Центру за физичку културу "Драго Јововић" све вештине племенитог спорта приказаће борци у мушкој и женској конкуренцији из Сједињених Америчких Држава, Русије, Казахстана, Летоније, Румуније, Бугарске, Кипра, Италије, Пољске, Албаније, Грчке, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Хрватске и домаћина Србије.

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш" саопштило је резултате литерарно-ликовног конкурса на тему "Дај ми крила један круг", расписаног поводом Летњег фестивала 2021.

Врбас ће од 11. до 16. овог месеца бити домаћин традиционалног Јунског фестивала

Лена Бјекић, Милица Лазаров, Дорис Тот, Нађа Ковачевић, Мила Влаховић и Јана Ђукић, ученице Основне школе "Петар Петровић Његош", вођене професорком разредне наставе Снежаном Ковач, освојиле су трећу награду на конкурсу "Чаролија рециклаже", који организује Друштво учитеља Београда.

Од понедељка, 07. јуна, до понедељка, 21. јуна, изводиће се радови на рехабилитације коловозне конструкције на делу државног пута I А реда број 1, од петље Сириг до петље Врбас, у смеру Нови Сад - Суботица, саопштило је ЈП "Путеви Србије".

КУЛТУРА

Ускоро "Културно лето" у Змајеву

16. јун 2021. КУЛТУРА

Ускоро "Културно лето" у Змајеву

Змајево ће бити домаћин велике културно-забавне манифеста...

Данас почиње Јунски фестивал

11. јун 2021. КУЛТУРА

Данас почиње Јунски фестивал

Првим програмима у Градском музеју Културног центра Врбас...

Познати победници Невеновог фестивала деце песника

09. јун 2021. КУЛТУРА

Познати победници Невеновог фестивала деце песника

  Трочлани жири Невеновог фестивала деце песника, који ј...

Од петка у ЛГ изложба слика Невене Живковић

27. мај 2021. КУЛТУРА

Од петка у ЛГ изложба слика Невене Живковић

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредиће у пета...

Најмлађи сликари и вајари Врбаса излажу у Ликовној галерији КЦ

19. мај 2021. КУЛТУРА

Најмлађи сликари и вајари Врбаса излажу у Ликовној галерији КЦ

Изложбом радова најмлађих ликовних стваралаца Врбаса, пол...