Институт за јавно здравље Војводине и даље оцењује епидемиолошку ситуацију у АП Војводини као несигурну, са тенденцијом погоршања, саопштено је из ове установе.

Екипе комуналних радника Пословне јединице "Чистоћа" Јавног комуналног предуезћа "Комуналац" санирале су депонију грађевинског материјала у Врбасу, површине више од 15.000 м2, која је смештена на крају улице Миливоја Чобанског.

Пет дана након гашења расвете над рингом IV Јуниорског купа нација у боксу, којем је од 14. до 18. октобра био домаћин Врбас и Центар за физичку културу "Драго Јововић", неподељено мишљење међу свим актерима је да "упркос томе што је забележен мањи број такмичара и селекција, најважније што није прекинут континуитет одржавања турнира и да је настављен пламен племените вештине, уз спортско понашање и фер плеј", како су то саопштили челни људи Боксерског савеза Србије.

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворен је Јесењи ликовни салон, изложба радова чланова Удружења ликовних уметника Врбаса - УЛУВ. Овогодишња, традиционална изложба пред лице јавности "стиже" у посебном тренутку за организаторе - када се обележава пола века од оснивања УЛУВ, уз поруку "Славимо уметност која траје", али и прослављања додељивања УЛУВ-у највреднијег локалног друштвеног признања - Награде општине Врбас.

Уручењем Награде општине Врбас и Посебних признања истакнутим појединцима, организацијама и установама, који су својим деловањем и радом дали пун допринос развоју друштва у целини, данас је обележен Дан општине Врбас. Уместо на свечаној седници Скупштине општине, како се одувек обележавао највећи градски празник, овога пута свечаност је организована на седници Општинског већа, како би се до краја поштовале мере заштите здравља становништва које се примењују због актуелне епидемиолошке ситуације.

У Врбасу је данас обележена 76. годишњица од ослобођења града од фашистичке окупације. У складу са мерама прописаним због пандемије COVID 19, ове године обележавање важног јубилеја организовано је нешто скромније, без културно-уметничког програма и масовнијег окупљања, али није изостало јасно исказивање дужног поштовања и дивљења подвигу генерација, знаних и незнаних јунака који нису жалили ни своје животе у борби са фашистичким непријатељима.

За ученике од 5. до 8. разреда у Основној школи "Петар Петровић Његош" организована је едукација на тему правилног одлагања отпада, његовом разврставању и рециклажи, са посебним акцентом на медицински отпад. Ова активност део је пројекта Немачке развојне сарадње "Управљање отпадом у контексту климатских промена (ДКТИ)" који спроводи Немачка организација за међународну сарадњу - ГИЗ, а долази као замена за прошлогодишњи еко квиз "Прљаво или чисто није исто". Увођењем ванредног стања и преласком на онлине наставу, активности на квизу су обустављене, али су кренуле наведене едукације. Као и у случају еко квиза, партнер ГИЗ-а у спровођењу пројекта је НВО "Еколошки талас".

У данима пред 20. октобар 1944. године, када је ослобођен Врбас, од фашистичке окупације ослобађана су и околна места; 14. октобра ослобођено је Равно Село, а на данашњи дан, 19. октобра пре 76 година, слободу су дочекали и становници Савиног Села и Куцуре.

Свечана седница Скупштине општине Врбас, заказана за 20. октобар 2020. године, поводом обележавања 20. октобра Дана општине Врбас и Дана ослобођења општине Врбас, отказана је, због донетих мера везаних за заштиту здравља становника у циљу спречавање ширења епидемије КОВИД-а 19 којима је ограничен број присутних особа у затвореном простору .

Председник Скупштине општине Врбас,
Сања Жигић

Репрезентација Србије победник је IV Јуниорског купа нације у боксу, који је у недељу завршен у Врбасу. У конкуренцији такмичара из четири земље, боксери из Србије освојили су 11 златних, 12 сребрних и 7 бронзаних медаља, другопласирана је селекција Сједињених Америчких Држава са две златне медаље. Северна Македонија је освојила једну златну, две сребрне и три бронзане, а репрезентација Босне и Херцеговине једну сребрну и једну бронзану медаљу.

Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници закључак којим је одређено да сви пунолетни грађани наше земље од 15. октобра могу да шаљу фискалне рачуне и потврде о плаћању картицом (слипове) како би учествовали у новом кругу наградне игре “Узми рачун и победи 2020”.

Удружење ликовних уметника општине Врбас, у сарадњи са локалном самоуправом и Културним центром Врбаса, а поводом 20. октобра - Дана општине Врбас, организоваће и ове године Јесењи ликовни салон, традиционалну колективну изложбу радова чланова УЛУВ-а.

Поводом 16. октобра - Светског дана хране, Удружење "Мултиарт" и Удружење српских ратних ветерана укључиће се у акцију Банке хране Београд, која се спроводи на територији  Србије у Макси дисконтима.

Слободан Бранковић, генерални секретар и директор Српског атлетског савеза и прослављени спортиста, посетио је данас општину Врбас. Бранковић је у Врбас допутовао на позив Саманте Тот, тренера и оснивача Спортске организације "City Athletic Group", која окупља заљубљенике у краљицу спортова, а теме разговора са Миланом Глушцем, замеником председника општине Врбас, и Срђаном Станићем, чланом Општинског већа, биле су унапређење атлетских спортова и инфраструктуре. Гост из Београда имао је прилику и да види докле се стигло са уређењем атлетске стазе на стадиону ОФК Врбас. 

КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

28. сеп 2020. КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

15. сеп 2020. КУЛТУРА

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

Адриен Ујхази, сликарка из Новог Сада, овогодишња је побе...

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

08. сеп 2020. КУЛТУРА

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса публици је од...

Нова изложба у Галерији Културног центра

19. авг 2020. КУЛТУРА

Нова изложба у Галерији Културног центра

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

12. авг 2020. КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

Мирослав Алексић, песник из Врбаса, добитник је "Вишњићев...