Масовна имунизација становништва, без претходног заказивања, биће настављена у ДЗ "Вељко Влаховић" и данас, 09. априла, од 10 до 17 часова. На располагању су вакцине Синофарм и Астразенека, саопштавају из врбаског Дома здравља.

 

Симболичним истицањем ромске заставе на зграду Скупштине општине Врбас, те уручивањем дидактичко прибора деци припадницима ове националне заједнице, у општини Врбас данас је обележен 08. април - Светски дан Рома, дан прославе ромске културе и подизања свести о проблемима с којима се Роми суочавају. Дан је службено био проглашен 1990. године у месту Сероцк у Пољској, месту VI Светског ромског конгреса Међународне ромске уније, у спомен на први већи међународни сусрет ромских представника који је одржан крај Лондона од 07. до 12. априла 1971. године.

Лекарима и медицинским сестрама из Опште болнице Врбас, Дома здравља "Вељко Влаховић" и Геронтолошког центра у Врбасу, који раде у црвеној зони борбе против COVID 19, а поводом обележавања 07. априла - Светског дана здравља, председник општине Врбас Предраг Ројевић уручио је данас захвалнице и плакете. Признања је добило стотинак лекара и медицинских сестара и техничара.

Врбашки атлетски клуб, један од најмлађих спортских колектива у граду, у сарадњи са локалном самоуправом, организоваће 29. маја 1. Врбашке трке на пет и десет километара, као и трку за припаднике Војске Србије и Полиције на један километар. Програм ће употпунити и трке за децу на 100 метара за предшколце и ученике 1. разреда, на 400 метара за ученике од 2. до 5. разреда, и на 800 метара за ученике од 6. до 8. разреда основних школа.

У Дому здравља "Вељко Влаховић" почела је вакцинација без пријављивања путем портала еУправа или кол-центра, и чекања на позив за вакцинацију.

Штаб за ванредне ситуације општине Врбас на седници (телефонској) одржаној 05. априла године, донео је НАРЕДБУ да у периоду од 05 априла 2021. године, у времену од 06.00 до 22.00 часа, радним данима и викендом, могу радити:

Савет за здравље општине Врбас, поводом Светског дана здравља који се обележава 07. априла, јавности се обратио текстом који се бави темом менталног здравља у данима пандемије и борбе против вируса COVID 19.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић рекао је ове недеље да озбиљно раде на пројекту пута који спаја Сомбор и Кикинду, односно Бачки Брег и Наково, тачније Сомбор, Кулу, Врбас, Бечеј, Нови Бечеј, Србобран, Кикинду, преноси новосадски лист Дневник. Тако је план изградње пута који би требао да повеже крајњи северозапад са истоком АП Војводине, односно граничне прелазе са Мађарском (Бачки Брег) и са Румунијом (Наково) све ближи реализацији.

Председник општине Врбас Предраг Ројевић и председница Скупштине општине Врбас Сања Жигић честитали су Ускрс свим грађанима који велики хришћански празник обележавају по грегоријанском календару.

Поводом Светског дана аутизма врбаcки полицајци послали су дирљиву поруку особама које живе са овим неуроразвојим поремећајем. Они су са својом децом у наручју испред полицијске станице у Врбасу раширили девет метара дугачак транспарент на коме је писало: "И ја волим некога са аутизмом", пренео је Блиц.

Удружење пчелара Врбаса упутило је јавни апел пољопривредницима и позвало из да не прскају воће у цвету. Пчелари упозоравају да се на овај начин прави двострука штета, јер је доказано да прскање воћа у цвету не само да не даје никакве резултате, већ да се на овај начин уништавају пчеле који су главни опрашивачи воћа.

Сва предузећа и службе у Врбасу спремне су да пруже логистичку подршку за ефикасан почетак радова на градњи брзе пруге Суботица - Нови Сад, констатовано је данас на састанку руководства општине Врбас са представницима Јавног предузећа "Инфраструктуре железнице Србије", Саобраћајног института ЦИП и конзорцијума кинеских компанија "China Railway International" и "China Communications Construction Company", које ће градити пругу. Разговарало се о припремним активностима које је потребно обавити пре почетка радова на деоници кроз Врбас, који су заказани за септембар 2021. године, затим измештању инфраструктурних објеката, смештању материјала и уређењу железничке станице, као и организацији саобраћаја у граду у време радова.

Поводом обележавања 02. априла - Међународног дана књиге за децу, а сходно култури сећања на рођење истакнутог данског књижевника Ханса Кристијана Андерсена, чије су бајке и песме обележиле детињство генерација широм наше планете, Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш" ће у Врбасу, али и у свим библиотечким огранцима у местима општине, у петак, 02. априла, обнављати и вршити бесплатне уписе ученика основних и средњих школа, саопштено је из ове установе.

Двориште полицијске станице у Врбасу је украшено рестаурираном полицијском "фићом", пренео је портал Kurir.

КУЛТУРА

Песме Бранислава Зубовића у руском часопису "Рукопис"

08. апр 2021. КУЛТУРА

Песме Бранислава Зубовића у руском часопису "Рукопис"

У најновијем, угледном, међународном књижевном часопису ...

Расписан конкурс за учешће на пролећном ликовном салону УЛУВ 2021

31. мар 2021. КУЛТУРА

Расписан конкурс за учешће на пролећном ликовном салону УЛУВ 2021

Удружење Ликовних уметника општине Врбас, у сарадњи са Ли...

Објављена монографија "Јевреји у Врбасу"

30. мар 2021. КУЛТУРА

Објављена монографија "Јевреји у Врбасу"

Врбас је добио још једну вредну монографију; након објављ...

Врбас добио прву монографију о ликовном стваралаштву

24. мар 2021. КУЛТУРА

Врбас добио прву монографију о ликовном стваралаштву

У Градском музеју Културног центра Врбаса у уторак је јав...

Пролећни конкурс 2021.

16. мар 2021. КУЛТУРА

Пролећни конкурс 2021.

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш", тр...