Врбас део програма "Подстицајно родитељство кроз игру"

Министарство за бригу о породици и демографију, уз подршку УНИЦЕФ-а и Сталне конференције градова и општина, организовало је данас у ''Палати Србија'' национални скуп ''Отворимо широм врата, улазе мама и тата'' у оквиру друге фазе пројекта ''Подстицајно родитељство кроз игру'', на којем је учествовала и општина Врбас.

У оквиру скупа уприличено је потписивање меморандума о сарадњи са представницима 29 градова и општина о примени интегрисаног модела подршке овом пројекту на локалном нивоу, у периоду до 13. јануара 2024. године. У име општине Врбас Меморандум о успостављању сарадње између локалне самоуправе и СКГО у циљу пружања стручно-саветодавне подршке за реализацију активности у оквиру друге фазе пројекта ''Подршка локалним самоуправама за ширење добрих политика и пракси подршке родитељству'', потписала је Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас.

Пројекат има за циљ унапређење локалних јавних политика и прописа и развој институционалних и професионалних капацитета локалне самоуправе и сектора здравства, образовања и социјалне заштите за спровођење локалних услуга намењених пружању доступне, квалитетне и одрживе подршке родитељима у периоду раног развоја детета.

Пројекат се реализује као део програма ''Подршка подстицајном родитељству кроз игру'', а који заједно спроводе УНИЦЕФ, Хармонија – Центар за подршку раном развоју и породичним односима и СКГО, уз финансијску подршку Фондације ЛЕГО.

 

КУЛТУРА

Културно лето Змајево 2022

20. јун 2022. КУЛТУРА

Културно лето Змајево 2022

Змајевчани и њихови гости имаће и ове године прилику да у...

Познати победници 33. Невеновог фестивала деце песника

04. јун 2022. КУЛТУРА

Познати победници 33. Невеновог фестивала деце песника

У Савином Селу одржан је 33. Невенов фестивал деце песник...

Познати финалисти Невеновог фестивала деце песника

28. мај 2022. КУЛТУРА

Познати финалисти Невеновог фестивала деце песника

Жири XXXIII Невеновог фестивала деце песника, који ради у...

Отворена 48. Палета младих

28. мај 2022. КУЛТУРА

Отворена 48. Палета младих

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је и...

Песничко вече Фестивала поезије младих

27. мај 2022. КУЛТУРА

Песничко вече Фестивала поезије младих

У наставку Фестивала поезије младих у четвртак је, у двор...