Врбас део програма "Подстицајно родитељство кроз игру"

Министарство за бригу о породици и демографију, уз подршку УНИЦЕФ-а и Сталне конференције градова и општина, организовало је данас у ''Палати Србија'' национални скуп ''Отворимо широм врата, улазе мама и тата'' у оквиру друге фазе пројекта ''Подстицајно родитељство кроз игру'', на којем је учествовала и општина Врбас.

У оквиру скупа уприличено је потписивање меморандума о сарадњи са представницима 29 градова и општина о примени интегрисаног модела подршке овом пројекту на локалном нивоу, у периоду до 13. јануара 2024. године. У име општине Врбас Меморандум о успостављању сарадње између локалне самоуправе и СКГО у циљу пружања стручно-саветодавне подршке за реализацију активности у оквиру друге фазе пројекта ''Подршка локалним самоуправама за ширење добрих политика и пракси подршке родитељству'', потписала је Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас.

Пројекат има за циљ унапређење локалних јавних политика и прописа и развој институционалних и професионалних капацитета локалне самоуправе и сектора здравства, образовања и социјалне заштите за спровођење локалних услуга намењених пружању доступне, квалитетне и одрживе подршке родитељима у периоду раног развоја детета.

Пројекат се реализује као део програма ''Подршка подстицајном родитељству кроз игру'', а који заједно спроводе УНИЦЕФ, Хармонија – Центар за подршку раном развоју и породичним односима и СКГО, уз финансијску подршку Фондације ЛЕГО.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"