Смотра археолошког филма у Градском музеју

Сваког радног дана од 18 часова Градски музеј у Врбасу организује пројекције филмова са 21. међународне смотре археолошког филма.

Међународна смотра археолошког филма чији домаћин је већ 21. годину за редом Народни музеј у Београду своје путовање је после Београда, Врњачке Бање и Ковина, наставила до Врбаса. Овај циклус пројекција траје до 28. јула. Посетиоци Градског музеја могу да виде занимљиве репортаже, образовне филмове и документарце који доносе важна археолошка открића из наше земље, али и света, истакла је Весна Гргуровић, руководилац Градског музеја у Врбасу.

"Оно што је веома занимљиво и можда посебно јесте да гледамо археолошки журнал који је производ Истраживачке станице Петница и који заиста на један занимљив и приступачан начин представља археологију кроз један сасвим нови аспект. Имамо филмове из Хрватске и имамо два филма који су производ руских археолошких истраживања. Тако смо и ове године, већ у континуитету више од десет година, наставили сарадњу са Народним музејом који је иначе покренуо приказивање ових филмова још 1998. године", рекла је Гргуровић.

Током шест дана у Градском музеју биће приказано 11 филмова, а последњег дана, у среду 28. јула, биће презентован филм "Diglife Serbia" који прати најновија истраживања српско-аустралијског тима стручњака. Ова репортажа открива да ли се на локалитету Глац код Сремске Митровице крију остаци још једне палате римског цара.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"