ЗДРАВСТВО

Подршка здравству не престаје

Покрајинска влада издвојила је средства за набавку санитетског возила са пратећом медицинском опремом за Дом здравља "Вељко Влаховић". У оквиру мера популационе политике, општина Врбас купила је за потребе Диспанзера за жене Дома здравља "Вељко Влаховић" ЦТГ уређај који се користи за праћење развоја и стања фетуса и његове угрожености током трудноће и порођаја. Ово је први пут да Дом здравља располаже овом врстом уређаја.

Као једна од 26 локалних самоуправа у Војводини које су добиле подршку Владе Србије, општина Врбас добила је и 3,2 милиона динара за суфинансирање мера популационе политике јединица локалне самоуправе у 2020. години. Према изабраним пројектима, за набавку инкубатора за Одељење педијатрије Опште болнице Врбас, издвојено је 1,1 милион динара, а за набавку ултразвучног апарата за преглед кукова код деце за амбуланту у Змајеву, и набавку стоматолошке столице, додатних 2,1 милион динара. Општине Врбас учествује у пројекту са додатних 565.000 динара.

У Дому здравља "Вељко Влаховић" постављен је лифт за особе са инвалидитетом. Подршку пројекту који је иницирало Друштво инвалида Врбаса, пружило је Министарства за рад, борачка и социјална питања. Нови аутомобил добила је и патронажна службу ДЗ "Вељко Влаховић", као део пројекта Владе Србије на успостављању успешне популационе политике. У истом пројекту Диспанзер за жене добио је нови ултразвучни апарат. Укупна вредност опремања које су заједно финансирали Влада Србије и општина Врбас, је око 5,4 милиона динара.

 

 

 

Сензорна соба за децу са инвалидитетом

Награда од 23.000 евра коју су слањем фискалних рачуна заслужили грађани општине Врбас у наградној игри "Узми рачун и победи 2018", утрошена је на прави начин - за опремање сензорне собе за потребе деце са инвалидитетом у будућем Дневном боравку. Сензорна соба се састоји од опреме и справа које служе за подстицање дететових чула и способности. Користи се у терапији деце са аутизмом.

 

 

 

Carnex донирао 70.000 евра за нову операциону салу у Породилишту ОБВ

У Породилишту Опште болнице Врбас отворена је операциона сала за царске резове која је опремљена донацијом од 70.000 евра компаније Carnex, чланице МК Групе. Донација је уручена поводом 60 година рада Carnexa. Изградња операционе сале обухватила је све грађевинско-занатске радове, довод медицинских гасова, куповину операционе лампе и апарата за анестезију и пацијент монитора.
Уз нову салу, Oпшта болница Врбас опремљена је и новим ЦТ апаратом. Опрему је обезбедила Покрајинска влада која је за различите пројекте набавке медицинске и немедицинске опреме, за здравствени систем у Врбасу издвојила 90 милиона динара. Претходно је Општој болници Врбас припало и 3.039.547,20 динара за адаптацију-реконструкцију простора за смештај ЦТ апарата.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"