Од уторка изложба Вање Игњац у Ликовној галерији

Од уторка, 02. фебруара, у Ликовној галерији Културног центра Врбаса биће постављена изложба слика под називом "Суштина", младе академске графичарке из Новог Сада Вање Игњац.

Серија слика "Суштина" базирана је на суштинским вредностима модерног доба и састоји се од једанаест слика рађене сликарском техником уље на платну, формата 120 x 90 цм, стоји у најави изложбе. Поставка ће бити доступна јавности до 19. марта.

"Површност је завладала овим временом. Кажу да човек може све само ако жели и потруди се у постизању свог циља, површност је могуће победити. Човек је једна целина, која има права на животне изборе, одлуке, слободу говора и скоро па увек тежи ка нечему већем, вишем, а на путу ка циљу свесно или не, негде се изостави појам о суштинским вредностима једног хабитата. Срећа, Филозофија, Лепота, Мир, Вредности, Жеља, Слобода, Воли ме не воли ме, Време, Топлина, Данас, су називи слика које указују на неке суштинске вредности једног живота. Човек треба да нађе свој Мир, да се сети да за Срећу треба мало, да је увек једна Жеља битнија од три жеље. У овом модерном времену човек треба да се сети и да се Слобода осваја, да је Време пролазно и да треба да се живи за Данас, не само за сутра. Суштинска Лепота није пролазна, Вредност се крије у сваком човеку. Треба да сагледамо увек испод површине колико нам је то могуће, да волимо, ценимо и поштујемо".

Вања Игњац рођена је у Новом Саду 1992. године. Дипломирала је на Академији уметности у Новом Саду 2017. године у класи редовног професора Радована Јандрића. Исте године је награђена за најуспешнији уметнички рад на катедри графике у генерацији 2013/17. Завршила је мастер студије на Академији уметности у Новом Саду 2018. године. Универзитет у Новом Саду доделио је награду за врхунске резултате постигнуте на европским и светским такмичењима 2018. године. Докторске студије ликовних уметности уписала је 2018. године на Академији уметности у Новом Саду. Приредила је неколико самосталних изложби у земљи и иностранству и учествовала на више колективних изложби.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"