Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса публици је од данас, уторка 08. септембра, па све до 25. септембра, доступна изложба скулптура Јулијане Протић - професора Факултета примењених уметности у Београду.

Аутор Јулијана Протић дипломирала је на ФПУ у Београду, на Катедри за вајарство. Године 1994. магистрирала је на Постдипломским интердисциплинарним студијама на Универзитету уметности у Београду, на Групи за дигиталну уметност, а 1995. докторирала је на Докторским уметничким студијама Универзитета уметности у Београду, такође на Групи за дигиталну уметност. Активно излаже уметничке радове од 1993. године на бројним самосталним и групним изложбама, учествује на ликовним колонијама и вајарским симпозијумима; студијски боравила 2012. у Cité Internationale des Arts у Паризу; освојила две значајне награде за визуелно стваралаштво. Учествовала на изради великог броја сценографија за потребе филмске, позоришне и тв продукције, као и у визуелном обликовању презентација разних компанија и музеја. Члан УЛУС-а, Удружења филмских и телевизијских уметничких сарадника Србије, Српске психодрамске асоцијације СПА МОРЕНО, Регионалне асоцијације за психодраму и интегративну примену психотерапије РАИП и члан театарске трупе Playback Beograd. "Поставку чине скулптуре израђене од полимера, које имитирају деобу облика, ширење форме и преплитање унутрашњег ка спољашњем... Уз скулптуре љубитељи уметnости ће моћи да виде и неколико цртежа који би требали да употпуне доживљај", најављено је из Ликовне галерије.

Поставку посетиоци могу погледати радним данима 09.00 до 12.00 часова и од 18.00 до 20.00 часова, уз поштовање свих мера спречавања ширења заразе COVID 19.   

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"