Одржана "Куцурска жетва" у славу новог рода и хлеба

Низом добро осмишљених програма за посетиоце свих генерација, радионицама, позоришним представама, етно изложбама, затим мултимедијалном вечери и културно-уметничким наступима, у Куцури је одржана дводневна, традиционална манифестација "Куцурска жетва". Ове године у центру пажње било је обележавање 260 година од досељења Русина у Куцуру, као и сусрет младих.

Заменица председника општине Тијана Алексић истакла је да "Куцурска жетва" не слави само успешно окончање овогодишње жетве, већ слави рађање новог рода жита и новог хлеба.

"Традиционална 'Куцурска жетва' није само локални празник. Она је бисер у беспрекорном снопу класја разноликости наше општине и наше Србије. Славећи будућност ми одајемо почаст генерацијама предака, које су прослављале хлеб као најлепши дар плодне војвођанске земље, као највећу радост и највредније богатство. Слављењем наслеђа прошлих генерација које су у срж свог и нашег бића уткале универзалне вредности - преданост, марљивост, слободу, пожртвовање - наша општина је успела да се развије, одржи, ојача и израсте у заједнички дом многих нација, које сложно живе, у комшијској и братској љубави и складу", рекла је Тијана Алексић и нагласила да је "Врбас поново почео убрзано да се развија у настојању да поврати епитет Олимпа у равници". "Наш буџет је из године у годину све већи. Реконструишемо школе, вртиће, домове здравља, домове културе, спортске терене, игралишта, атарске путеве, градимо инфраструктуру, унапређујемо подршку породици и деци", рекла је Алесићева.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"