Од 01. августа почиње наплата паркирања

Наплата јавних паркиралишта за моторна возила почеће, у ширем центру Врбаса, од 01. августа, саопштено је из ЈКП "Комуналац".

"Паркиралишта су подељена на две зоне, жуту и плаву. Жутој зони припадају: паркиралиште у Mаршала Тита улици (од Густава Крклеца до Иве Лоле Рибара), издвојено паркиралиште код зграде Основног суда, паркиралиште у Палих бораца (од Народног фронта до Трга Николе Пашића). Паркиралишта која припадају плавој зони су: у улицама Иве Лоле Рибара (од Саве Ковачевића до Народног фронта), у Густава Крклеца (од Саве Ковачевића до ЈНА са ПС Врбас), у Густава Крклеца (од ЈНА до Бачке улице), у Блоку Васиља Копривице, Блоку Саве Ковачевића, паркиралиште у Саве Ковачевића улици (од Густaва Крклеца до Палих Бораца), паркиралиште у ЈНА улици и издвојено паркиралиште код Дома здравља 'Вељко Влаховић'.

Цена коришћења јавних паркиралишта за једнократно паркирање у жутој зони износиће 50 динара, а у плавој 35 динара са ПДВ, док ће у овој зони за целодневно паркирање бити потребно издвојити 120 динара. Цена претплатне карте за неограничено коришћење паркиралишта у жутој зони за месец дана износиће 2.500, за 12 месеци 25.000 динара, док ће се у плавој зони за месец дана паркирања плаћати 1.750, а 17.500 динара са ПДВ за 12 месеци. Цена претплатне карте за станаре за месец дана биће 120 динара са ПДВ, а за 12 месеци 1.200 динара. За резервацију паркинг места у жутој зони за месец дана треба издвојити 15.000, а за 12 месеци 150.000 динара са ПДВ, док је за резервацију у плавој зони за месец потребно издвојити 11.000, а за 12 месеци 110.000 динара са ПДВ.

Накнада за уклањање возила, по налогу саобраћајне инспекције, или саобраћајне полиције са ПДВ-ом износи 12.500, а накнада за покушај уклањања возила по налогу биће 2.500 динара.

Станарима који станују у улицама које се налазе у оквиру зона у којима се врши наплата накнаде за паркирање возила, предузеће на захтев издаје месечну или годишњу карту за паркирање по повлашћеним ценама. Уз захтев се прилаже: фотокопија личне карте и фотокопија саобраћајне дозволе. Подаци у личној карти и саобраћајној дозволи морају бити истоветни и на адреси улице у којој се тражи паркирање. Претплатна карта за станаре важи само за одређено паркиралиште и возило за коју је издата", наводи се у саопштењу..

 

Сви заинтересовани могу од 17. 07. подносити захтеве за склапање уговора о претплатним каратама за паркирање. Захтеви се подносе на писарници, у управној згради ЈКП Комуналац Врбас, Саве Ковачевића 87 у Врбасу од 07,00 до 14,30 часова.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"