Програм куповине сеоских кућа стигао до општине Врбас

На основу Програма за доделу бесповратних средстава за куповину сеоских кућа са окућницом, данас је у Министарству за бригу о селу потписан уговор између овог министарства, општине Врбас и Зорице Љубисављевић из Савиног Села, о куповини куће у Куцури за потребе младе Савиноселке. Ово је први уговор ове врсте који се реализује кроз наведену акцију Министарства за бригу о селу, на територији општине Врбас.

Уговор су потписали Милан Кркобабић, министар, Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас, и Зорица Љубисављевић, самохрана мајка из Савиног Села, изабрана у програму за који је из буџета Србије издвојено 500 милиона динара. Њој ће према одредбама уговора припасти скоро 580.000 динара, колико износи тржишна вредност непокретности чију је процену, као једну од својих обавеза у строгој процедури, извршила локална самоуправа.

"Радујемо се што је акција куповине сеоских кућа са окућницом за брачне парове до 45 година старости, самохране родитеље или младе пољопривреднике и пољопривреднице, реализована и у нашој општини, а надамо се да ће и други млади људи на овај начин решити своје стамбено питање. Рачуна се да овом акцијом на територији целе Србије можемо повећати број становника у селима, смањити просечну старости становништва у њима, повећати стопу наталитета и унапредити привредне активности на селу. Све су то бенефити и локалне заједнице, уз онај најважнији који се односи на саме учеснике у програму - трајно збрињавање младих породица које тренутно немају стамбене објекте у власништву", рекла је након потписивања уговора Алексић.

 

КУЛТУРА

Од среде изложба колажа Иване Флегар

28. нов 2021. КУЛТУРА

Од среде изложба колажа Иване Флегар

Ликовна галерија Културног центра Врбаса припремила је за...

Награда „Небојша Деветак“ за есеј „Порицање као игра огледала код Црњанског“

11. нов 2021. КУЛТУРА

Награда „Небојша Деветак“ за есеј „Порицање као игра огледала код Црњанског…

Жири за доделу награде „Небојша Деветак“ за најбољи прило...

"Double Trouble" Петра Шушулића у Ликовној галерији КЦ

10. нов 2021. КУЛТУРА

"Double Trouble" Петра Шушулића у Ликовној галерији КЦ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је и...

Од уторка изложба слика Петра Шушулића

08. нов 2021. КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Петра Шушулића

Ликовна галерија Културног центра Врбаса заказала је за у...

Резултати конкурса "Љуљашка ветрова"

29. окт 2021. КУЛТУРА

Резултати конкурса "Љуљашка ветрова"

Јавна библиотека "Данило Киш" саопштила је данас резултат...