"Солидарност" за економско оснаживање избеглица

Општина Врбас већ дуже времена укључена је у пројекат "Одрживи повратак и интеграција расељених лица и избеглица", који се спроводи у Србији, Босни и Херцеговини и Црној Гори. Програм који нуди обуке из малог предузетништва и обуке за попуњавање бизнис планова, са заинтересованим лицима реализују стручњаци Друштва за помоћ угроженим лицима "Солидарност".

Економско оснаживање Друштво за помоћ угроженим лицима "Солидарност" остварује кроз доделу грантова у алатима за занатска занимања и опрему за пољопривредне послове. На овај начин стварају се услови за економску самосталност избегличких породица. Јуче одржано предавање за тему је имало осмишљавање предузетничке стратегије, стварање и реализацију бизнис планова, успостављање контаката и комуникације са пословним партнерима, као и упознавање са ризицима који се јављају у пословању.

Иначе, Друштво за помоћ угроженим лицима "Солидарност" из Београда и општина Врбас потписали су у фебруару 2019. године Меморандум о сарадњи и подршци клијената у економском оснаживању.

Прилог ТВ Бачка

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"