"Солидарност" и општина Врбас настављају сарадњу

Друштво за помоћ угроженим лицима "Солидарност" из Београда и општина Врбас и ове године су потписале Меморандум о сарадњи и подршци клијената у економском оснаживању, саопштила је данас Данијела Илић, чланица Општинског већа задужена за социјална питања.

Према њеним речима, до наставка сарадње дошло је због даље потребе за унапређивањем сарадње у подршци избеглицама који су корисници програма Регионалног стамбеног збрињавања, као и потребе економског оснаживања кроз доделу грантова у алатима, за занатска занимања и опреми за пољопривредне послове. На тај начин створили би се услове за економску самосталност избеглица, чиме би, поред стамбеног збрињавања, били у стању да својим радом и стицањем профита преузму одговорност за издржавање својих породица.

"Задовољство ми је што Друштво за помоћ угроженим лицима 'Солидарност' и ове године остаје у Врбасу и помаже избегличке породице који су у оквиру РХП-а добили помоћ. У оквиру овог програма корисници ће добити и бесплатне обуке из малог предузетништва и обуке за попуњавање бизнис планова. Основни циљ нам је да обезбедимо могућност тим породицама да изађу из зоне сиромаштва у којој су били пре реализације подршке. Настојимо да кроз разне пројекте помогнемо тим породицама и уз стамбено решење им пружимо и економску помоћ", рекла је Данијела Илић након потписивања уговора.

Мирко Вукчевић који је уговор потписао у име "Солидарност", истакао је да је општина Врбас показала спремност за сарадњу, што је потврђено током протекле године подршком руководства локалне самоуправе и позитивним коментарима корисника. "На обострано задовољство и ове године ћемо наставити сарадњу са општином Врбас. Све програме које спроводи општина свеобухватно подржава Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије, а за овај вид сарадње Друштво 'Солидарност' има пуну подршку својих донатора БПРМ/ЦСР", рекао је Вукчевић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"