Мрежа добре енергије на услузи свим грађанима

Уз подршку РЕС фондације у Врбасу је почео са радом секретаријат Мреже добре енергије. Циљ оснивања Мреже добре енергије је смањење трошкова за енергију и смањење загађења услед потрошње и производње енергије. Услуге секретаријата биће доступне свим грађанима општине Врбас.

"Након оснивања Мреже добре енергије у октобру 2017. године, када је општина Врбас била једна од потписника добровољне платформе за повезивање локалних самоуправа и партнера из владиног и невладиног сектора, посвећених примени и ширењу  добре праксе и решења у локалној енергетици, недавно је у Врбасу отворен секретаријат Мреже добре енергије. Мрежа добре енергије трудити да помогне локалној самоуправи у испуњавању законских обавеза, а пре свега да кроз савете и препоруке помогне власницима свих објеката за становање да смање своје трошкове за енергију, повећају комфор становања и смање здравствене ризике", рекао је Никола Вујовић, дипл. инжењер, који уз колегу Жељка Зечевића чини стручни тим секретаријата.

Из овог разлога Мрежа добре енергије обратила се јавности и позвала све заинтересоване грађана да посете секретаријат и затраже савет за унапређење енергетске ефикасности. 

"Поштовани суграђани,

Уколико имате потребу да потражите савет стручних лица на тему енергетске ефикасности ваше зграде, куће или стана, Мрежа добре енергије вас позива да донесете своју добру енергију, своја питања и своје дилеме у просторије секретаријата Мреже добре енергије у улици Маршала Тита бб, Тржни центар Базар, где ће вам дипломирани инжињери Никола Вујовић и Жељко Зечевић пружити бесплатну саветодавну подршку.

Ако градите или реконструишете, мењате начин грејања, или се спремате на замену уређаја за грејање, можда вам можемо помоћи да се здравије и јефтиније огрејете, осветлите, окупате или опеглате. Драги суграђани, локална самоуправа је дужна по закону да најмање једном недељно обезбеди саветодавну помоћ за унапређење енергетске ефикасности зграда у приватном власништву.

Мрежа добре енергије ће се трудити да помогне локалној самоуправи Врбас у испуњавању законских обавеза а пре свега да помогне власницима зграда да смање своје трошкове за енергију, повећају комфор становања и смање здравствене ризике.

Заказивање термина за консултације се врши путем е мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , телефона 069 4737 366 и 069 5737 366 или лично, у просторијама секретаријата. У оквиру ваше пријаве наведите: име и презиме и контакт телефон, кратак опис теме која вас интересује. Додатну документацију у електронском формату, уколико постоји, проследите уз пријаву а документацију у папиру понесите са собом на заказани термин. Консултације су бесплатне и одржавају се сваког четвртка од 10.00 до 13.00 часова. Консултације се одржавају у сарадњи са Општинском управом Врбас, у циљу остваривања јавног интереса у погледу унапређења својства зграда", стоји у обраћању јавности секретаријата МДЕ.

 

КУЛТУРА

Песме Бранислава Зубовића у руском часопису "Рукопис"

08. апр 2021. КУЛТУРА

Песме Бранислава Зубовића у руском часопису "Рукопис"

У најновијем, угледном, међународном књижевном часопису ...

Расписан конкурс за учешће на пролећном ликовном салону УЛУВ 2021

31. мар 2021. КУЛТУРА

Расписан конкурс за учешће на пролећном ликовном салону УЛУВ 2021

Удружење Ликовних уметника општине Врбас, у сарадњи са Ли...

Објављена монографија "Јевреји у Врбасу"

30. мар 2021. КУЛТУРА

Објављена монографија "Јевреји у Врбасу"

Врбас је добио још једну вредну монографију; након објављ...

Врбас добио прву монографију о ликовном стваралаштву

24. мар 2021. КУЛТУРА

Врбас добио прву монографију о ликовном стваралаштву

У Градском музеју Културног центра Врбаса у уторак је јав...

Пролећни конкурс 2021.

16. мар 2021. КУЛТУРА

Пролећни конкурс 2021.

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш", тр...