Руководилац одељења: СИНИША ОБРАДОВИЋ

  • Број телефона: 021/7954.035
    E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Заменик руководиоца: Милош Рогановић

Веб сајт Oдељења за инспекцијске послове:

inspekcije.vrbas.net

Одељење за инспекцијске послове обавља послове:

  • инспекцијског надзора у области изградње,
  • послове инспекцијског надзора у области комуналних делатности,
  • послове инспекцијског надзора у области заштите животне средине и послове инспекцијског надзора у области друмског саобраћаја,
  • врши управно-правне послове из ових области, извршење извршних решења и друге послове у складу са законом, Статутом и одлукама Општине,
  • врши и друге послове које му повери Скупштина Општине, председник Општине, Општинско веће и начелник Општинске управе.

 

ГРАЂЕВИНСКА ИНСПЕКЦИЈА - Обавља инспекцијски надзор над спровођењем Закона из области грађевинарства  као и подзаконских аката из ових области. Даје мишљење и објашњења у погледу примене Закона и других прописа у области у којој врши инспекцијски надзор, иницира, учествује и сарађује у изради одлука и других општих аката из области грађевинарства.

САОБРАЋАЈНА  ИНСПЕКЦИЈА - Обавља инспекцијски надзор над спровођењем Закона и подзаконских аката и осталих прописа из области путева и саобраћаја, даје мишљења и објашњења у погледу примене прописа над чијим спровођењем врши надзор, иницира, учествује и сарађује у изради одлука и других акта из области саобраћаја из надлежности општине.

ИНСПЕКЦИЈА ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ - Обавља инспекцијски надзор у погледу примене одредаба Закона о заштити животне средине, Закона о процени утицаја на животну средину, одредаба одлука Скупштине општине којима је дата надлежност  инспектору за заштиту животне средине, као и других прописа везаних за заштиту животне средине. Води евиденцију о  заштићеним деловима природе на територији општине, даје мишљење  у погледу примене  закона и других прописа у области животне средине.

КОМУНАЛНА ИНСПЕКЦИЈА - Обавља инспекцијски надзор над спровођењем закона и подзаконских аката и осталих прописа из комунално - стамбене области и дела закона о трговини, даје мишљења и објашњења у погледу примене прописа над чијем спровођењу врши надзор, иницира, учествује и сарађује у изради одлука и других општих аката из комуналне области.

ПРОСВЕТНА ИНСПЕКЦИЈА - Просветни инспектор врши инспекцијски надзор над применом закона и других прописа којима се уређује организација и начин рада установа предшколског васпитања и образовања и основног и средњег образовања и васпитања

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"