Саопштење за јавност

Министарство економије и регионалног развоја објавило је 17.05.2011.године јавне позиве за бесповратна средства за подршку развоју иновативних кластера и подршку малим и средњим предузећима и предузетницима (МСПП) за јачање иновативности. Мере подршке развоју иновативних кластера и МСПП за јачање иновативности Министарство спроводи у сарадњи са Националном агенцијом за регионални развој и мрежом регионалних агенција.

Циљеви мера подршке развоју иновативних кластера су јачање капацитета предузећа за технолошки развој и иновације кроз партнерство међу предузећима и успостављање стратешког партнерства ради раста специјализације. Бесповратна средства треба да допринесу и повећању обима и вредности промета предузећа на домаћем и међународном тржишту, као и успостављању сарадње са кластерима у региону и припреми за заједничке пројекте. За новоосноване иновативне кластере предвиђена су бесповратна средства од 200.000 динара до максимално два милиона, а за постојеће кластере од минимално милион до максимално десет милиона динара.

Рок за подношење пријава је 16. јул 2011. године, пријаве се предају лично или препорученом поштом најближој регионалној агенцији.

Мере подршке МСПП за циљ имају подршку развоју иновација, повезивање МСПП са научним институцијама и трансфер знања, повећање вредности и обима промета МСПП на тржишту и раст броја МСПП која улажу у иновативне активности. Право на коришћење бесповратних средстава имају мала и средња предузећа, предузетници који воде двојно књиговодство и задруге. Износ бесповратне помоћи за МСПП, не може бити мањи од 100.000 динара ни већи од милион и по.

Рок за подношење пријава је 15. јун 2011. године, пријаве се предају лично или препорученом поштом најближој регионалној агенцији.

Заинтересовани информације могу добити у Регионалној развојној агенцији Бачка на број телефона 021/450-893. Информације о расписаним конкурсима доступни су и на интерент страницама Регионалне развојне агенције Бачка www.rda-backa.rs

За оба јавна позива важи да привредни субјекти који се пријаве могу да остваре право на суфинансирање до 50 одсто трошкова, без пореза на додату вредност.


У Новом Саду, 17.05.2011.године
Регионална развојна агенција Бачка

КУЛТУРА

"Удај се мушки" у дворишту МЗ Змајево

18. авг 2022. КУЛТУРА

"Удај се мушки" у дворишту МЗ Змајево

У дворишту Месне заједнице Змајево у среду је одиграна пр...

Мирославу Алексићу "Драинчева награда"

17. авг 2022. КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Драинчева награда"

Књижевник Мирослав Алексић добитник је овогодишње "Драинч...

Од понедељка у Галерији КЦ изложба цртежа Горана Кнежевића

12. авг 2022. КУЛТУРА

Од понедељка у Галерији КЦ изложба цртежа Горана Кнежевића

Ликовна галерија Културног центра Врбас организује у поне...

Одржана 42. "Куцурска жетва"

16. јул 2022. КУЛТУРА

Одржана 42. "Куцурска жетва"

У Куцури је одржана традиционална манифестација „Куцурска...

Затворен V Равно Село Филм Фестивал

04. јул 2022. КУЛТУРА

Затворен V Равно Село Филм Фестивал

Уручењем награда за најбоља остварења и уметнике у недељу...