САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ СА 9. СЕДНИЦЕ ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ОПШТИНЕ ВРБАС


    На 9. седници Привременог органа одржаној 14. октобра 2009. године, Привремени орган Општине Врбас усвоjиo је Закључак којим се прихвата иницијатива и Предлог ЈП „Врбас-гас“ из Врбаса, за реализацију Програма гасификације  преосталог дела територије општине Врбас.
    Привремени орган је утврдио да постоји стратешки интерес за  довршетак дистрибутивне гасне мреже за преостали део насељених места општине Врбас тј. насељена места: Бачко Д. Поље, Змајево и Равно Село.
    Од стране  ЈП „Србија-гаса“ понуђена је могућност да ЈП „Србија гас“ сопственим средствима финансира изградињу дистрибутивне мреже са припадајућем опремом, па је у том правцу понуђено је закључење Уговора о пословно – техничкој сарадњи на гасификацији преосталог дела општине Врбас, чији су учесници ЈП „Србија-гас“, ЈП „Врбас-гас“ општина Врбас и од стране инвеститора ЈП „Србија-гас“-а, одабран извођач „Промонт-гроуп“ д.о.о. Нови Сад.
    Текст понуђеног уговора разматрао је и усагласио стручни тим који су сачињавали Начелник општинске управе, Општински јавни правобранилац, руководилац Одељења за урбанизам, стамбено кумуналне послове и заштита животне средине, стручни представник ЈП „Дирекција за изградњу“ као и извршни директор за правне послове  ЈП „Србија-гас“ Јован Убипарип. Након усаглашавања текста овог Уговора у коме је ПОСЕБНО ВОЂЕНО РАЧУНА ДА СЕ НЕ РЕМЕТИ ВЛАСНИЧКА СТРУКТУРА ЈП „ВРБАС-ГАС“, Привремени орган је овластио члана Привременог органа општине Врбас Марјану Мараш да у име Привременог органа општине Врбас потпише Уговор о пословно-техничкој сарадњи на гасификацији делова општине Врбас.
    Овим Уговором општина Врбас се обавезује да ће пружити стручну помоћ у регулисању имовинског правног односа, обезбедити приоритет у издавању одобрења за иградњу, као и потребних сагласности и одобрења неопходних за реализацију Програма гасификације  Врбаса из своје надлежности, обезбедити право службености пролаза инсталација гасне мреже на земљишту којим управља без надокнаде.

КУЛТУРА

Од уторка изложба Вање Игњац у Ликовној галерији

26. феб 2021. КУЛТУРА

Од уторка изложба Вање Игњац у Ликовној галерији

Од уторка, 02. фебруара, у Ликовној галерији Културног це...

Дан Јавне библиотеке "Данило Киш"

22. феб 2021. КУЛТУРА

Дан Јавне библиотеке "Данило Киш"

Јавна библиотека "Данило Киш" обележила је дан установе к...

"Лето на салашу" чека најмлађе читаоце

16. феб 2021. КУЛТУРА

"Лето на салашу" чека најмлађе читаоце

Најмлађа читалачка публика у Врбасу однедавно има прилику...

Слике Јелене Бурсаћ у Ликовној галерији КЦВ

16. феб 2021. КУЛТУРА

Слике Јелене Бурсаћ у Ликовној галерији КЦВ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у току је изл...

Расписан конкурс за учешће на 53. Фестивалу поезије младих

27. јан 2021. КУЛТУРА

Расписан конкурс за учешће на 53. Фестивалу поезије младих

Фестивал поезије младих расписао је конкурс за младе песн...