САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ СА 9. СЕДНИЦЕ ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ОПШТИНЕ ВРБАС


    На 9. седници Привременог органа одржаној 14. октобра 2009. године, Привремени орган Општине Врбас усвоjиo је Закључак којим се прихвата иницијатива и Предлог ЈП „Врбас-гас“ из Врбаса, за реализацију Програма гасификације  преосталог дела територије општине Врбас.
    Привремени орган је утврдио да постоји стратешки интерес за  довршетак дистрибутивне гасне мреже за преостали део насељених места општине Врбас тј. насељена места: Бачко Д. Поље, Змајево и Равно Село.
    Од стране  ЈП „Србија-гаса“ понуђена је могућност да ЈП „Србија гас“ сопственим средствима финансира изградињу дистрибутивне мреже са припадајућем опремом, па је у том правцу понуђено је закључење Уговора о пословно – техничкој сарадњи на гасификацији преосталог дела општине Врбас, чији су учесници ЈП „Србија-гас“, ЈП „Врбас-гас“ општина Врбас и од стране инвеститора ЈП „Србија-гас“-а, одабран извођач „Промонт-гроуп“ д.о.о. Нови Сад.
    Текст понуђеног уговора разматрао је и усагласио стручни тим који су сачињавали Начелник општинске управе, Општински јавни правобранилац, руководилац Одељења за урбанизам, стамбено кумуналне послове и заштита животне средине, стручни представник ЈП „Дирекција за изградњу“ као и извршни директор за правне послове  ЈП „Србија-гас“ Јован Убипарип. Након усаглашавања текста овог Уговора у коме је ПОСЕБНО ВОЂЕНО РАЧУНА ДА СЕ НЕ РЕМЕТИ ВЛАСНИЧКА СТРУКТУРА ЈП „ВРБАС-ГАС“, Привремени орган је овластио члана Привременог органа општине Врбас Марјану Мараш да у име Привременог органа општине Врбас потпише Уговор о пословно-техничкој сарадњи на гасификацији делова општине Врбас.
    Овим Уговором општина Врбас се обавезује да ће пружити стручну помоћ у регулисању имовинског правног односа, обезбедити приоритет у издавању одобрења за иградњу, као и потребних сагласности и одобрења неопходних за реализацију Програма гасификације  Врбаса из своје надлежности, обезбедити право службености пролаза инсталација гасне мреже на земљишту којим управља без надокнаде.

КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

03. авг 2020. КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...