ОПШТИНСКА УПРАВА ВРБАС

САОПШТЕЊЕ

ПОВОДОМ ОБРАЋАЊА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ КУЛА СВЕТОЗАРА БУКВИЋА И ДИРЕКТОРА ЈВП “ВОДЕ ВОЈВОДИНЕ” БРАНИСЛАВА РАДАНОВИЋА, РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ ВРБАС У ЦИЉУ ТАЧНОГ ИНФОРМИСАЊА ДАЈЕ СЛЕДЕЋЕ САОПШТЕЊЕ:

НЕТАЧНЕ СУ И ЛИЦЕМЕРНЕ ИЗЈАВЕ ПОМЕНУТЕ ГОСПОДЕ ДА ТЕК СА ПОТПИСИВАЊЕМ ОВОГ ПРОТОКОЛА О ПРИХВАТАЊУ АКЦИОНОГ ПЛАНА ПОЧИЊЕ РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА ЗАГАЂЕЊА ВЕЛИКОГ БАЧКОГ КАНАЛА. ПРВИ ЧОВЕК ОПШТИНЕ КУЛА И ДИРЕКТОР “ВОДЕ ВОЈВОДИНЕ” ЗАРАД ПРИКУПЉАЊА ЈЕФТИНИХ ПОЛИТИЧКИХ ПОЕНА ПОТПУНО ЗАНЕМАРУЈУ ДОСАДАШЊЕ НАПОРЕ И РЕЗУЛТАТЕ КОЈЕ ЈЕ НА РЕШАВАЊУ ОВОГ ПРОБЛЕМА ПОСТИГЛО РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ ВРБАС У САРАДЊИ СА ВЛАДОМ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, ВЛАДОМ КРАЉЕВИНЕ НОРВЕШКЕ И ВЛАДОМ РЕПУБЛИКЕ ЧЕШКЕ. ДО САДА ПОТПУНО НЕ АКТИВНИ И ЗА РЕШАВАЊЕ ОВОГ ПРОБЛЕМА НЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ОПШТИНА КУЛА И ЈВП “ВОДЕ ВОЈВОДИНЕ” РЕШИЛИ СУ ДА ПОТПИСИВАЊЕМ ЈЕДНОГ НИ ЗА КОГА ОБАВЕЗУЈУЋЕГ ПАПИРА КОНАЧНО РЕШЕ ПРОБЛЕМЕ ЗАГАЂЕЊА ВЕЛИКОГ БАЧКОГ КАНАЛА. СРАМОТА ЈЕ ДА ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ У ЧИЈОЈ ЈЕ НАДЛЕЖНОСТИ СТАРАЊЕ О ВЕЛИКОМ БАЧКОМ КАНАЛУ НЕ ЗНА ИЛИ НЕЋЕ ДА ПРИЗНА ЧИЊЕНИЦУ ДА ЈЕ У ПРОТЕКЛЕ ДВЕ ГОДИНЕ САМО ЗА МАГИСТРАЛНИ КОЛЕКТОР ИЗДВОЈЕНО 160.000.000,00 ДИНАРА И ДА У НАРЕДНЕ ТРИ ГОДИНЕ ЗА ЧЕТВРТУ ФАЗУ КОЛЕКТОРА И ЗА ФАБРИКУ ЗА ПРЕЧИШЋАВАЊЕ ОТПАДНИХ ВОДА ПОТРЕБНО УЛОЖИТИ ОКО 15 МИЛИОНА ЕВРА ОД КОЈИХ ЈЕ ЗНАТАН ДЕО ВЕЋ ОБЕЗБЕЂЕН. УЧЕШЋЕ У ОВОЈ ИНВЕСТИЦИЈИ “ВОДЕ ВОЈВОДИНЕ” И ОПШТИНЕ КУЛА НЕМА. ЈОШ ВЕЋА СРАМОТА ЈЕ ДА ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ КУЛА ПРЕЋУТКУЈЕ ЧИЊЕНИЦУ ДА ЈЕ ОПШТИНА ВРБАС ПОВЕЋАЛА ИНВЕСТИЦИЈУ НА ИЗГРАДЊИ КОЛЕКТОРА ОТПАДНИХ ВОДА ЗА 30 ПРОЦЕНАТА КАКО БИ СЕ ПОВЕЋАО КАПАЦИТЕТ И МОГУЋНОСТ ДА КОЛЕКТОР ПРИХВАТИ СВУ ОТПАДНУ ВОДУ СА ТЕРИТОРИЈЕ ОПШТИНЕ КУЛА. СПРЕМНОСТ И СПОСОБНОСТ РУКОВОДСТВА ОПШТИНЕ ВРБАС ПРЕПОЗНАЛЕ СУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ , ЧЕШКЕ И КРАЉЕВИНЕ НОРВЕШКЕ.
ПРОБЛЕМ ВЕЛИКОГ БАЧКОГ КАНАЛА НЕЋЕ БИТИ РЕШЕН ПОТПИСИВАЊЕМ РАЗНОРАЗНИХ НЕОБАВЕЗУЈУЋИХ ПАПИРА, ВЕЋ АКТИВНИМ АНГАЖОВАЊЕМ И ПРИКУПЉАЊЕМ НЕОПХОДНИХ СРЕДСТАВА.

КУЛТУРА

Од уторка изложба Вање Игњац у Ликовној галерији

26. феб 2021. КУЛТУРА

Од уторка изложба Вање Игњац у Ликовној галерији

Од уторка, 02. фебруара, у Ликовној галерији Културног це...

Дан Јавне библиотеке "Данило Киш"

22. феб 2021. КУЛТУРА

Дан Јавне библиотеке "Данило Киш"

Јавна библиотека "Данило Киш" обележила је дан установе к...

"Лето на салашу" чека најмлађе читаоце

16. феб 2021. КУЛТУРА

"Лето на салашу" чека најмлађе читаоце

Најмлађа читалачка публика у Врбасу однедавно има прилику...

Слике Јелене Бурсаћ у Ликовној галерији КЦВ

16. феб 2021. КУЛТУРА

Слике Јелене Бурсаћ у Ликовној галерији КЦВ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у току је изл...

Расписан конкурс за учешће на 53. Фестивалу поезије младих

27. јан 2021. КУЛТУРА

Расписан конкурс за учешће на 53. Фестивалу поезије младих

Фестивал поезије младих расписао је конкурс за младе песн...