ОПШТИНСКА УПРАВА ВРБАС

САОПШТЕЊЕ

ПОВОДОМ ОБРАЋАЊА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ КУЛА СВЕТОЗАРА БУКВИЋА И ДИРЕКТОРА ЈВП “ВОДЕ ВОЈВОДИНЕ” БРАНИСЛАВА РАДАНОВИЋА, РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ ВРБАС У ЦИЉУ ТАЧНОГ ИНФОРМИСАЊА ДАЈЕ СЛЕДЕЋЕ САОПШТЕЊЕ:

НЕТАЧНЕ СУ И ЛИЦЕМЕРНЕ ИЗЈАВЕ ПОМЕНУТЕ ГОСПОДЕ ДА ТЕК СА ПОТПИСИВАЊЕМ ОВОГ ПРОТОКОЛА О ПРИХВАТАЊУ АКЦИОНОГ ПЛАНА ПОЧИЊЕ РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА ЗАГАЂЕЊА ВЕЛИКОГ БАЧКОГ КАНАЛА. ПРВИ ЧОВЕК ОПШТИНЕ КУЛА И ДИРЕКТОР “ВОДЕ ВОЈВОДИНЕ” ЗАРАД ПРИКУПЉАЊА ЈЕФТИНИХ ПОЛИТИЧКИХ ПОЕНА ПОТПУНО ЗАНЕМАРУЈУ ДОСАДАШЊЕ НАПОРЕ И РЕЗУЛТАТЕ КОЈЕ ЈЕ НА РЕШАВАЊУ ОВОГ ПРОБЛЕМА ПОСТИГЛО РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ ВРБАС У САРАДЊИ СА ВЛАДОМ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, ВЛАДОМ КРАЉЕВИНЕ НОРВЕШКЕ И ВЛАДОМ РЕПУБЛИКЕ ЧЕШКЕ. ДО САДА ПОТПУНО НЕ АКТИВНИ И ЗА РЕШАВАЊЕ ОВОГ ПРОБЛЕМА НЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ОПШТИНА КУЛА И ЈВП “ВОДЕ ВОЈВОДИНЕ” РЕШИЛИ СУ ДА ПОТПИСИВАЊЕМ ЈЕДНОГ НИ ЗА КОГА ОБАВЕЗУЈУЋЕГ ПАПИРА КОНАЧНО РЕШЕ ПРОБЛЕМЕ ЗАГАЂЕЊА ВЕЛИКОГ БАЧКОГ КАНАЛА. СРАМОТА ЈЕ ДА ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ У ЧИЈОЈ ЈЕ НАДЛЕЖНОСТИ СТАРАЊЕ О ВЕЛИКОМ БАЧКОМ КАНАЛУ НЕ ЗНА ИЛИ НЕЋЕ ДА ПРИЗНА ЧИЊЕНИЦУ ДА ЈЕ У ПРОТЕКЛЕ ДВЕ ГОДИНЕ САМО ЗА МАГИСТРАЛНИ КОЛЕКТОР ИЗДВОЈЕНО 160.000.000,00 ДИНАРА И ДА У НАРЕДНЕ ТРИ ГОДИНЕ ЗА ЧЕТВРТУ ФАЗУ КОЛЕКТОРА И ЗА ФАБРИКУ ЗА ПРЕЧИШЋАВАЊЕ ОТПАДНИХ ВОДА ПОТРЕБНО УЛОЖИТИ ОКО 15 МИЛИОНА ЕВРА ОД КОЈИХ ЈЕ ЗНАТАН ДЕО ВЕЋ ОБЕЗБЕЂЕН. УЧЕШЋЕ У ОВОЈ ИНВЕСТИЦИЈИ “ВОДЕ ВОЈВОДИНЕ” И ОПШТИНЕ КУЛА НЕМА. ЈОШ ВЕЋА СРАМОТА ЈЕ ДА ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ КУЛА ПРЕЋУТКУЈЕ ЧИЊЕНИЦУ ДА ЈЕ ОПШТИНА ВРБАС ПОВЕЋАЛА ИНВЕСТИЦИЈУ НА ИЗГРАДЊИ КОЛЕКТОРА ОТПАДНИХ ВОДА ЗА 30 ПРОЦЕНАТА КАКО БИ СЕ ПОВЕЋАО КАПАЦИТЕТ И МОГУЋНОСТ ДА КОЛЕКТОР ПРИХВАТИ СВУ ОТПАДНУ ВОДУ СА ТЕРИТОРИЈЕ ОПШТИНЕ КУЛА. СПРЕМНОСТ И СПОСОБНОСТ РУКОВОДСТВА ОПШТИНЕ ВРБАС ПРЕПОЗНАЛЕ СУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ , ЧЕШКЕ И КРАЉЕВИНЕ НОРВЕШКЕ.
ПРОБЛЕМ ВЕЛИКОГ БАЧКОГ КАНАЛА НЕЋЕ БИТИ РЕШЕН ПОТПИСИВАЊЕМ РАЗНОРАЗНИХ НЕОБАВЕЗУЈУЋИХ ПАПИРА, ВЕЋ АКТИВНИМ АНГАЖОВАЊЕМ И ПРИКУПЉАЊЕМ НЕОПХОДНИХ СРЕДСТАВА.

КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

03. авг 2020. КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...