ОПШТИНСКА УПРАВА ВРБАС

САОПШТЕЊЕ

ПОВОДОМ ОБРАЋАЊА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ КУЛА СВЕТОЗАРА БУКВИЋА И ДИРЕКТОРА ЈВП “ВОДЕ ВОЈВОДИНЕ” БРАНИСЛАВА РАДАНОВИЋА, РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ ВРБАС У ЦИЉУ ТАЧНОГ ИНФОРМИСАЊА ДАЈЕ СЛЕДЕЋЕ САОПШТЕЊЕ:

НЕТАЧНЕ СУ И ЛИЦЕМЕРНЕ ИЗЈАВЕ ПОМЕНУТЕ ГОСПОДЕ ДА ТЕК СА ПОТПИСИВАЊЕМ ОВОГ ПРОТОКОЛА О ПРИХВАТАЊУ АКЦИОНОГ ПЛАНА ПОЧИЊЕ РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА ЗАГАЂЕЊА ВЕЛИКОГ БАЧКОГ КАНАЛА. ПРВИ ЧОВЕК ОПШТИНЕ КУЛА И ДИРЕКТОР “ВОДЕ ВОЈВОДИНЕ” ЗАРАД ПРИКУПЉАЊА ЈЕФТИНИХ ПОЛИТИЧКИХ ПОЕНА ПОТПУНО ЗАНЕМАРУЈУ ДОСАДАШЊЕ НАПОРЕ И РЕЗУЛТАТЕ КОЈЕ ЈЕ НА РЕШАВАЊУ ОВОГ ПРОБЛЕМА ПОСТИГЛО РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ ВРБАС У САРАДЊИ СА ВЛАДОМ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, ВЛАДОМ КРАЉЕВИНЕ НОРВЕШКЕ И ВЛАДОМ РЕПУБЛИКЕ ЧЕШКЕ. ДО САДА ПОТПУНО НЕ АКТИВНИ И ЗА РЕШАВАЊЕ ОВОГ ПРОБЛЕМА НЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ОПШТИНА КУЛА И ЈВП “ВОДЕ ВОЈВОДИНЕ” РЕШИЛИ СУ ДА ПОТПИСИВАЊЕМ ЈЕДНОГ НИ ЗА КОГА ОБАВЕЗУЈУЋЕГ ПАПИРА КОНАЧНО РЕШЕ ПРОБЛЕМЕ ЗАГАЂЕЊА ВЕЛИКОГ БАЧКОГ КАНАЛА. СРАМОТА ЈЕ ДА ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ У ЧИЈОЈ ЈЕ НАДЛЕЖНОСТИ СТАРАЊЕ О ВЕЛИКОМ БАЧКОМ КАНАЛУ НЕ ЗНА ИЛИ НЕЋЕ ДА ПРИЗНА ЧИЊЕНИЦУ ДА ЈЕ У ПРОТЕКЛЕ ДВЕ ГОДИНЕ САМО ЗА МАГИСТРАЛНИ КОЛЕКТОР ИЗДВОЈЕНО 160.000.000,00 ДИНАРА И ДА У НАРЕДНЕ ТРИ ГОДИНЕ ЗА ЧЕТВРТУ ФАЗУ КОЛЕКТОРА И ЗА ФАБРИКУ ЗА ПРЕЧИШЋАВАЊЕ ОТПАДНИХ ВОДА ПОТРЕБНО УЛОЖИТИ ОКО 15 МИЛИОНА ЕВРА ОД КОЈИХ ЈЕ ЗНАТАН ДЕО ВЕЋ ОБЕЗБЕЂЕН. УЧЕШЋЕ У ОВОЈ ИНВЕСТИЦИЈИ “ВОДЕ ВОЈВОДИНЕ” И ОПШТИНЕ КУЛА НЕМА. ЈОШ ВЕЋА СРАМОТА ЈЕ ДА ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ КУЛА ПРЕЋУТКУЈЕ ЧИЊЕНИЦУ ДА ЈЕ ОПШТИНА ВРБАС ПОВЕЋАЛА ИНВЕСТИЦИЈУ НА ИЗГРАДЊИ КОЛЕКТОРА ОТПАДНИХ ВОДА ЗА 30 ПРОЦЕНАТА КАКО БИ СЕ ПОВЕЋАО КАПАЦИТЕТ И МОГУЋНОСТ ДА КОЛЕКТОР ПРИХВАТИ СВУ ОТПАДНУ ВОДУ СА ТЕРИТОРИЈЕ ОПШТИНЕ КУЛА. СПРЕМНОСТ И СПОСОБНОСТ РУКОВОДСТВА ОПШТИНЕ ВРБАС ПРЕПОЗНАЛЕ СУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ , ЧЕШКЕ И КРАЉЕВИНЕ НОРВЕШКЕ.
ПРОБЛЕМ ВЕЛИКОГ БАЧКОГ КАНАЛА НЕЋЕ БИТИ РЕШЕН ПОТПИСИВАЊЕМ РАЗНОРАЗНИХ НЕОБАВЕЗУЈУЋИХ ПАПИРА, ВЕЋ АКТИВНИМ АНГАЖОВАЊЕМ И ПРИКУПЉАЊЕМ НЕОПХОДНИХ СРЕДСТАВА.

КУЛТУРА

Свечано отворен V Равно Село Филм Фестивал

30. јун 2022. КУЛТУРА

Свечано отворен V Равно Село Филм Фестивал

Концертом филмске музике те пројекцијом филма “Не играј н...

Заказана изложба графика "Memento mori"

30. јун 2022. КУЛТУРА

Заказана изложба графика "Memento mori"

Ликовна галерија Културног центра Врбаса заказала је за п...

Почиње Равно Село Филм Фестивал

29. јун 2022. КУЛТУРА

Почиње Равно Село Филм Фестивал

У четвртак, 30. јуна, почиње V Равно Село Филм Фестивал и...

Културно лето Змајево 2022

20. јун 2022. КУЛТУРА

Културно лето Змајево 2022

Змајевчани и њихови гости имаће и ове године прилику да у...

Познати победници 33. Невеновог фестивала деце песника

04. јун 2022. КУЛТУРА

Познати победници 33. Невеновог фестивала деце песника

У Савином Селу одржан је 33. Невенов фестивал деце песник...