Република Србија
Аутономна Покрајина Војводина
Општина Врбас
ПРИВРЕМЕНИ ОРГАН
ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ   
Број: 822-1-61/2020-I/01-
Дана: 5. јули 2020. године
В Р Б А С 

Општински штаб за ванредне ситуације општине Врбас, на седници одржаној 5. јула 2020. године поводом актуелне ситуације  везане за сузбијање, спречавање и гашење епидемије КОВИД 19 на територији општине Врбас донео је следеће мере:

  1. Ограничава се рад до 20,00 часова свих угоститељских објеката , објеката за приређивање игара на срећу и игара за забаву /ресторани, кафићи, барови, пицерије, свечане сале и остали угоститељски објекти, кладионице , играонице и сл./ , као  и објеката који пружају услуге исхране и пића / грил, брза храна, фаст фудови, киосци и други слични објекти  који припремају храну / на територији општине Врбас.

Препоручује се власницима објеката из става 1. да у складу са могућностима рад обављају на отвореном простору у летњим баштама. Обавезују се власници објеката из става 1.  да обезбеде потребна заштитна и дезинфекциона средства за запослене и кориснике и да редовно врше дезинфекцију угоститељских објеката.

 

  1. Предшколска установа „Бошко Буха“ наставља са радом у складу са Препорукама за примену општих мера заштите од КОВИД 19 Института за јавно здравље Војводине. Приликом образовања група Установа ће се придржавати норматива којима је регулисан број деце која бораве у просторијама у односу на квадратуру просторије , стим да број деце у групи буде највише до десет уз придржавање свих прописаних мера. 

 

  1. Задужују се директори основних и средњих школа на територији општине Врбас да до даљег обуставе о рганизовање екскурзија, излета, забава и других сличних активности ученика школа.

 

  1. Забрањује се рад теретана у затвореном простору. Препоручује се спортским клубовима у општини Врбас да организују тренинге на отвореном простору.

 

  1. Задужују се директори јавних предузећа, установа, организација и руководици органа локалне самоуправе да организују рад тако да се обезбеди рад од куће за хроничне болеснике и друге неесенцијалне запослене. Посебно треба обратити пажњу на родитеље са децом до 12 година , где други родитељ ради и где нема друге могућности за чување деце.

 

  1. Налаже се ЈКП „Комуналац“ да  обезбеди  појачани  рад на терену  на одржавању  јавне хигијене и комуналног  реда .

 

  1. Налаже се ЈКП „Комуналац“ и секретарима месних заједница у насељеним местима у којима гробљима управљају месне заједнице  да приликом пријаве сахрана  упознају породице  да се сахрањивање обавља у присуству најужег круга породице.

 

Командант Општинског штаба,
Милан Глушац

КУЛТУРА

Одржана 42. "Куцурска жетва"

16. јул 2022. КУЛТУРА

Одржана 42. "Куцурска жетва"

У Куцури је одржана традиционална манифестација „Куцурска...

Затворен V Равно Село Филм Фестивал

04. јул 2022. КУЛТУРА

Затворен V Равно Село Филм Фестивал

Уручењем награда за најбоља остварења и уметнике у недељу...

Свечано отворен V Равно Село Филм Фестивал

30. јун 2022. КУЛТУРА

Свечано отворен V Равно Село Филм Фестивал

Концертом филмске музике те пројекцијом филма “Не играј н...

Заказана изложба графика "Memento mori"

30. јун 2022. КУЛТУРА

Заказана изложба графика "Memento mori"

Ликовна галерија Културног центра Врбаса заказала је за п...

Почиње Равно Село Филм Фестивал

29. јун 2022. КУЛТУРА

Почиње Равно Село Филм Фестивал

У четвртак, 30. јуна, почиње V Равно Село Филм Фестивал и...