"Златни опанак" за фолклораше Културног центра Врбаса

На XXI Сабору играчких ансамбала Србије, који је управо завршен у Ваљеву, фолклорни ансамбл Културног центра Врбаса награђен је најсјајнијим одличјем - "Златни опанак".

Пажњу жирија и публике посебно је изазвала кореографија "Игре из околине Ниша", аутора и уметничког руководиоца Жарка Пејовића, уз музички аранжман Николе Побора и руководиоца оркестра Зорана Милића. Ово је још једно у низу вредно признање за фоклораше из Врбаса у последње две године, чиме се доказује посвећен и одличан рад на пољу очувања народне музичке традиције и наслеђа.

А да би се стигло до професионалих успеха попут овог у Ваљеву, потребно је кренути на време и годинама упорно вежбати, играти и певати. Будући носиоци признања у суботу су се окупили на Општинској смотри дечијег фоклорног стваралаштва, одржаној у Куцури.

У организацији Културног центра Врбаса и подршку локалне самоуправе, одржана је смотра на којој је учествовало седам дечијих флколорних група, а на Зонску смотру у Кули пласирале су се четири. Међу њима је дечији фолклорни ансамбл из Врбаса који се представио "Играма из Мачве" и "Играма из Брусника", уметничке руководитељке и ауторке кореографија Јоване Вујчин Мажић. Такође, играјући Јованину кореографију "Личко вујање", до Зонске смотре стигла је и фолклорна група ОШ "Братство јединство", коју воде учитељице Мелита Милатовић и Јована Перовић. Пласман је изборило и КУД "Жетва" из Куцуре, уз кореографију "Русинске игре". Уметничке руководитељке ове групе су Катарина и Александра Хорњак. 

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"