Следи изложба слика Дефрагментисање Маријане Пауновић

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у среду, 24. септембра, биће отворена изложба слика под називом Дефрагментисање, ауторке академске сликарке Маријане Пауновић.

"Др Маријана Пауновић, рођена 1982. у Београду, бави се примењеном геометријом у различитим областима визуелних уметности, повезујући тако уметност и науку у својим истаживањима. Дипломирала је на Факултету примењених уметности 2007. године, и докторирала на Архитектонском факултету Универзитета у Београду, 2016. године. Ангажована је у настави на предмету Пројектовање облика, на Факултету примењених уметности од 2007. године, а као доцент ради од 2014.

Добитница је награде фонда 'Иван Табаковић', као и I награде публике групне изложбе 'Denimart by Gas'. Била је стипендиста Министарства за науку и технолошки развој Републике Србије, Републичке фондације за развој научног и уметничког подмлатка од 2005 до 2007. Њен дипломски рад 'Односи' постављен је као трајна скулптура у Хајд парку у Београду 2010. године. Самосталне изложбе: SOUL THING - Мала галерија УЛУПУДС-а Београд, Галерија Центар за културу Стара Пазова и Сопот 2010, ДУХОВНИ ШТИТОВИ - Галерија Двориште, Панчево 2007, CONTENDO - Галерија СКЦ Нови Београд 2006. Учествовала на бројним колективним изложбама, али и научним скуповима у земљи и иностранству. Објавила је више научних радова у истакнутим публикацијама".

Отварање изложбе заказано је за 19.00 часова.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"