Затворен V Равно Село Филм Фестивал

Zatvoren V Ravno Selo Film Festival

Уручењем награда за најбоља остварења и уметнике у недељу је свечано затворен Равно Село Филм Фестивал. 

Плакета Први метар за најбољи омладински филм додељена је филму "Великани" у режији Милорада Савановића. У истој категорији додељено је специјално признање филму “Анимус”, редитељке Милице Спасојевић (ФДУ). Награду је примио главни глумац филма Ђорђе Галић. Награду у категорији кратких документарних филмова "Кратких 100 минута" освојио је филм "За викенд гајби ластом” у режији Данила Лазовића.  У истој категорији специјално признање освојио је филм “Just a gay”, режија Схоко Хара.

Златни клип за најбољи филм по избору публике освојио је филм “Џенга - чудна игра” у режији Николе Кончаревића, а награду је примила продуценткиња Маја Поповић. Горки лист награду за најбољег младог глумца освојио је Денис Мурић за улогу Дениса Марковића у филму “Златни дечко”, а награду је у име глумца примио редитељ Огњен Јанковић.

Златни клип за најбољи филм фестивала припао је остварењу “Златни дечко” редитеља Огњена Јанковића. Златни клип за најбољег редитеља дебитанта припао је француском редитељу Мануелу Шапиру за филм “Хроника насиља”.

Гост селектор главног програма и ове године био је Драган Јеличић, док је за документарни програм био задужен Игор Тохољ. И ове године домаћин фестивала је Академија уметности Нови Сад, а њихови гости су биле колеге са Факултета драмских уметности у Београду.

Додељене су и дипломе учесницима филмске радионице за ђачки филм снимљен у Равном Селу. На фестивалу је одржана и светска премијера домаћег филма “Џенга – чудна игра” Николе Кончаревића.

Приказан је и филм који показује како ће изгледати Дом културе чија је изградња при крају.

“Биће велики, простран и отворен за све креативне људе, не само из Равног Села”, изјавио је на затварању фестивала Лазар Ристовски. Током четири дана приказано је 28 филмова у три такмичарска програма, а фестивал је био домаћин ликовне колоније и одржана је промоција књиге “Немањићи: биографија” Луке Мичете. Одржана су два концерта филмске музике у Равном Селу и Новом Саду, а гости фестивала били су бројни уметници. На затварању фестивала наступили су етно група “Трн” и хор културног центра “Бачки певачи”.

Фестивал је одржан уз подршку Покрајинског секретаријата за културу, Министарства културе Републике Србије, Општине Врбас и продуцентске куће Zillion film, уз подршку партнера: Горки лист, Вода Вода, Дорф, Нови Трејдинг Нови Сад, Туристичка организација општине Врбас.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"