Предавање др Драгане Малешевић у ЈБ "Данило Киш"

Јавна библиотека "Данило Киш" организоваће у четвртак, 14. октобра, , на тему "Изазови времена - Вештина управљања стресом". 

Драгана Малешевић двоструки је доктор наука (доктор дидактичко-методичких наука и доктор педагошких наука). Образовала се за посао едукатора од средње педагошке школе до доктората. Стручно се усавршавала у Шкотској и Русији. Има богато искуство у едукацији као професор и просветни саветник Министарства просвете Републике Србије. Сертификовани је екстерни евалуатор за вредновање квалитета рада образовних установа од стране међународног SICI удружења.

Једна је од оснивача и активни члан Удружења за развој професионалних вештина "ПРОВЕНС", основаног ради остваривања циљева у области образовања, културе, уметности, предузетништва, очувања здравља, очувања животне средине, неговање толеранције и културне баштине народа и народности. Аутор је популарних и цитираних књига у штампаном и електронском формату на српском и енглеском језику.

Предавање у Јавној библиотеци "Данило Киш" биће прилика и за представљање књига др Драгане Малешевић - "Вештине управљања стресом и спречавања сагоревања на послу", "Вештине доношења и спровођења одлука у послу", затим "Вештине успостављања интеракције са другим људима и прилагођавања условима на послу", "Вештина управљања својим потенцијалима" и друге.

"Текстови књига засновани су на научно потврђеним чињеницама, али језички изражени да их сваки читалац разуме. Текстови књига садржи препоруке, вежбе и описе реалних животних ситуација у студијама случаја, као и технике које нам могу помоћи у решавању конфликата, технике за постављање и постизање циљева и технике за спречавање сагоревања. Примећено је да многи људи воле да испитују своје способности. Због тога књиге садржи скале процене којима самопроценом можемо испитати своју емоционалну интелигенцију у послу, свој стил понашања у конфликтима, своје улоге у тиму и ниво своје сагорелости на послу".

Предавање почиње у 18.00 часова.

 

КУЛТУРА

"Чувари баштине Врбаса"

26. окт 2021. КУЛТУРА

"Чувари баштине Врбаса"

Градски музеј Врбаса, уз подршку Министарства културе и и...

"Lingua Pannonica" у Градском музеју

25. окт 2021. КУЛТУРА

"Lingua Pannonica" у Градском музеју

Непрофитна организација "Центар културног развоја" органи...

Јован Арамбашић победник Јесењег ликовног салона

21. окт 2021. КУЛТУРА

Јован Арамбашић победник Јесењег ликовног салона

Удружење ликовних уметника Врбаса, поводом обележавања Да...

Резултати конкурса "Дете је дете да га волите и разумете"

21. окт 2021. КУЛТУРА

Резултати конкурса "Дете је дете да га волите и разумете"

Јавна библиотека "Данило Киш" саопштила је резултате лите...

Расписан конкурс за нову излагачку сезону

11. окт 2021. КУЛТУРА

Расписан конкурс за нову излагачку сезону

Ликовна галерија Културног центра Врбаса расписала је кон...