Од уторка 53. Фестивал поезије младих

Фестивал поезије младих у Врбасу, најзначајнија поетска манифестација у региону, одржаће се и ове године у септембру због пандемије корона вируса, од 21. до 25. септембра. Према речима секретара Бранислава Зубовића, Фестивал који ове године прославља 53. рођендан, окупиће песнике, књижевне критичаре, музичаре и победнике 51. и 52. манафестације који ће на овогодишњем сусрету најбољих младих песника имати и промоције својих књига.

"Фестивал почиње у уторак, сталним програмом 'Излет у прозу'. Биће представљен књижевни опус Владимира Пиштала, књижевника и управника Народне библиотеке Србије. О његовом стваралаштву говориће Милета Аћимовић Ивков и Ненад Шапоња. У музичком делу програма наступиће хор 'Св. Серафим Саровски'. У среду, у програму 'Портрет песника' своје стихове говориће Благоје Баковић. У четвртак, на песничкој вечери гостију Фестивала поезије младих своје ће стихове говорити Милош Јанковић, Драгица Стојановић, Снежана Николић, Давид Кецман Дако, Зоран Ђерић, Емсура Хамзић и Ђорђе Нешић, уз музичку пратњу Немање Нешића, кантаутора из Новог Сада.

У петак, публици ће бити представљене књиге две победнице Фестивала поезије младих, 51. на коме је победила Амина Хрнчић, и 52. на коме је победила Анђела Пендић. О њиховим књигама поезије говориће Снежана Николић и Горан Лабудовић Шарло. Последњег дана Фестивала, у суботу, публика ће имати прилике да присуствује промоцији нових књига врбаских песника Александра Семакина и Борислава Гвозденовића, о њиховим књигама говориће Милица Миленковић. Завршно вече 53. Фестивала поезије младих по традицији биће одржано у сали биоскопа 'Југославија' на коме ће наступити десет младих песника, финалиста овогодишњег фестивала, након чега ће жири на чијем је челу Перо Зубац, прогласити лауреата, и доделити другу, трећи и награду 'Станко Симићевић'. У музичком делу програма публици у Врбасу представиће се Ана Станић", саопштио је Бранислав Зубовић, секретар ФПМ.

КУЛТУРА

"Чувари баштине Врбаса"

26. окт 2021. КУЛТУРА

"Чувари баштине Врбаса"

Градски музеј Врбаса, уз подршку Министарства културе и и...

"Lingua Pannonica" у Градском музеју

25. окт 2021. КУЛТУРА

"Lingua Pannonica" у Градском музеју

Непрофитна организација "Центар културног развоја" органи...

Јован Арамбашић победник Јесењег ликовног салона

21. окт 2021. КУЛТУРА

Јован Арамбашић победник Јесењег ликовног салона

Удружење ликовних уметника Врбаса, поводом обележавања Да...

Резултати конкурса "Дете је дете да га волите и разумете"

21. окт 2021. КУЛТУРА

Резултати конкурса "Дете је дете да га волите и разумете"

Јавна библиотека "Данило Киш" саопштила је резултате лите...

Расписан конкурс за нову излагачку сезону

11. окт 2021. КУЛТУРА

Расписан конкурс за нову излагачку сезону

Ликовна галерија Културног центра Врбаса расписала је кон...