Књижевна награда "Миодраг Ћупић" песнику Браниславу Зубовићу

Регионална књижевна награда "Миодраг Ћупић", једногласном одлуком жирија припала је Браниславу Зубовићу, песнику из Новог Сада, уреднику књижевног програма и издавачке делатности у Јавној библиотеци "Данило Киш" и секретару Фестивала поезије младих, за књигу поезије "Тремор". Истовремено, добитник ове награде је и песник Александар Ћуковић из Никшића, за књигу поезије "Херостратов асистент".

Жири је одлуку о двојици лауреата овогодишње награде донео у саставу: Андрија Радуловић (председник), проф. др Радоје Головић (члан) и Миомир Ђуришић (члан).

"Бранислав Зубовић је написао књигу поезије 'Тремор' у стилу старих мајстора, ослањајући се на понајбољу традицију српске поезије, књигу без позе, низајући потресне слике где се иронија повлачи пред стварношћу, будно ослушкујући судбину човјека и свијета", наведено је у образложењу жирија у делу који се односи на одлуку да награду добије песник Зубовић.

Књижевна награда "Миодраг Ћупић" састоји се од плакете са ликом Миодрага Ћупића (рад вајара Света Радовића), дипломе и новчаног износа. Досадашњи добитници награде су истакнути књижевници: Срба Игњатовић, Илија Лакушић, Ранко Јововић, Зоран Костић, Гојко Ђого, Радомир Уљаревић, Тодор Живаљевић, Будимир Дубак, Милутин Мићовић, Зоран Пешић Сигма, Новица Ђурић, Милица Краљ и Вишња Косовић.

Награда "Миодраг Ћупић" лауреатима биће уручена током овог месеца у Подгорици.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"