Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило Киш", из штампе је изашла друга књига афоризама Веселина Милићевића, под насловом "Шути и рогати". Ово је врбаском афористичару, сатиричару и песнику за децу, укупно шеста књига а друга у којој се посветио једном од најкраћих уметничких жанрова - афоризму.

"Милићевић је класичан домаћи афористичар који покушава да поправи стање у свом дворишту бацајући акценат свог пецкања на наше свакодневне теме. Милићевићеви афоризми су слика друштва, хроника нашег ововременог посртања и представљају суд о једном времену и једном простору где се кроз свеопшту маглуштину сунце једва назире. Хирушки прецизно Милићевић описује нашу стварност, он се попут других афористичара донкихотски бори против заглупљивања народа. Код њега нема мање или више добрих тема јер су све теме подједнако добре и нуде инспирацију врсном сатиричари какав је Милићевић", записао је у рецензији о збирци "Шути и рогати" Миладин Берић, књижевник из Босне и Херцеговине.

Веселин Милићевић бави се писањем афоризама, сатиричних прича и песама, као и песама за децу од 1980. године. Укупно је објавио шест књига, три књиге песама та децу, две књиге афоризама и једну књигу сатиричних прича, а заступљен је у више од 40 антологија хумора на српском, бугарском и баскијском језику. Сарадник је више дневних и периодичних листова и листова за децу, а на разним конкурсима освојио је бројне награде; издвајају се "Кочићево сатирично перо", "Раде Брка", "Златна кацига", "Алеко"...

КУЛТУРА

Ликовни и литерарни конкурс поводом обележавања Светог Саве

13. јан 2021. КУЛТУРА

Ликовни и литерарни конкурс поводом обележавања Светог Саве

Одељење за децу и младе Народне библиотеке "Данило Киш", ...

Изложба слика 46. Палете младих

22. дец 2020. КУЛТУРА

Изложба слика 46. Палете младих

Од среде, 23. децембра, па све до 20. јануара 2021. годин...

Рожи Јодал награда "Карољ Сирмаи"

10. дец 2020. КУЛТУРА

Рожи Јодал награда "Карољ Сирмаи"

Књижевна награда "Карољ Сирмаи" за 2020. годину припала j...

Ивану Лаловићу награда "Небојша Деветак"

01. дец 2020. КУЛТУРА

Ивану Лаловићу награда "Небојша Деветак"

Награду "Небојша Деветак" за најбољи прилог објављен у ча...

У Ликовној галерији постављена изложба ИКОНАРТИ

01. дец 2020. КУЛТУРА

У Ликовној галерији постављена изложба ИКОНАРТИ

За љубитеље ликовне уметности, од данас, 01. децембра, у ...