QR кодови за лакшу комуникацију са странцима

У жељи да изађе у сусрет потребама све већег броја посетиоца из иностранства, Градски музеј Врбаса, који функционише у оквиру Културног центра, обележио је експонате сталне поставке QR кодом, који корисницима смарт телефона и других сличних уређаја обезбеђује превод легенде на енглески језик.

"Увели смо још један савремени стандард у музејску делатност у Врбасу. На овај корак смо се одлучили због чињенице да бележимо пораст броја посетилаца из иностранства и раста потребе да се прича нашег Градског музеја и његових експоната, осим из директног разговора са кустосима, приближи страним гостима и на неком од страних језика. Одлучили смо да експонате и изложбене целине вежемо за QR кодове, што се све више уводи и у установе нашег типа. Све легенде и објашњења су преведена на енглески и сада се снимањем одређеног кода мобилним телефоном, или таблет уређајем који посетилац може добити на коришћење од нас, у моменту добија текст о изложеним предметима на наведеном језику. План је да следећи језик који ћемо увести у ову врсту комуникације са посетиоцима, буде немачки", рекла је Весна Гргуровић, виши кустос и руководилац Градског музеја Врбаса.

Евиденција Градског музеја показала је да је сталну поставку и друге изложбе током 2019. године посетило и више стотина љубитеља музеја из Немачке, Русије, Словачке, Естоније, Словеније, Казахстана, Сједињених Америчких Држава, Холандије, Украјине, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

 

 

КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...

Др Неле Карајлић гост Равног Села

03. мар 2020. КУЛТУРА

Др Неле Карајлић гост Равног Села

Месна заједница Равно Село припремила је за четвртак, 05...

Представљена монографија о Милану Кешељу

28. феб 2020. КУЛТУРА

Представљена монографија о Милану Кешељу

У Градском музеју Културног центра Врбаса у четвртак је п...

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

25. феб 2020. КУЛТУРА

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

Градски музеј Културног центра Врбаса једна је од перјани...