QR кодови за лакшу комуникацију са странцима

У жељи да изађе у сусрет потребама све већег броја посетиоца из иностранства, Градски музеј Врбаса, који функционише у оквиру Културног центра, обележио је експонате сталне поставке QR кодом, који корисницима смарт телефона и других сличних уређаја обезбеђује превод легенде на енглески језик.

"Увели смо још један савремени стандард у музејску делатност у Врбасу. На овај корак смо се одлучили због чињенице да бележимо пораст броја посетилаца из иностранства и раста потребе да се прича нашег Градског музеја и његових експоната, осим из директног разговора са кустосима, приближи страним гостима и на неком од страних језика. Одлучили смо да експонате и изложбене целине вежемо за QR кодове, што се све више уводи и у установе нашег типа. Све легенде и објашњења су преведена на енглески и сада се снимањем одређеног кода мобилним телефоном, или таблет уређајем који посетилац може добити на коришћење од нас, у моменту добија текст о изложеним предметима на наведеном језику. План је да следећи језик који ћемо увести у ову врсту комуникације са посетиоцима, буде немачки", рекла је Весна Гргуровић, виши кустос и руководилац Градског музеја Врбаса.

Евиденција Градског музеја показала је да је сталну поставку и друге изложбе током 2019. године посетило и више стотина љубитеља музеја из Немачке, Русије, Словачке, Естоније, Словеније, Казахстана, Сједињених Америчких Држава, Холандије, Украјине, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"