QR кодови за лакшу комуникацију са странцима

У жељи да изађе у сусрет потребама све већег броја посетиоца из иностранства, Градски музеј Врбаса, који функционише у оквиру Културног центра, обележио је експонате сталне поставке QR кодом, који корисницима смарт телефона и других сличних уређаја обезбеђује превод легенде на енглески језик.

"Увели смо још један савремени стандард у музејску делатност у Врбасу. На овај корак смо се одлучили због чињенице да бележимо пораст броја посетилаца из иностранства и раста потребе да се прича нашег Градског музеја и његових експоната, осим из директног разговора са кустосима, приближи страним гостима и на неком од страних језика. Одлучили смо да експонате и изложбене целине вежемо за QR кодове, што се све више уводи и у установе нашег типа. Све легенде и објашњења су преведена на енглески и сада се снимањем одређеног кода мобилним телефоном, или таблет уређајем који посетилац може добити на коришћење од нас, у моменту добија текст о изложеним предметима на наведеном језику. План је да следећи језик који ћемо увести у ову врсту комуникације са посетиоцима, буде немачки", рекла је Весна Гргуровић, виши кустос и руководилац Градског музеја Врбаса.

Евиденција Градског музеја показала је да је сталну поставку и друге изложбе током 2019. године посетило и више стотина љубитеља музеја из Немачке, Русије, Словачке, Естоније, Словеније, Казахстана, Сједињених Америчких Држава, Холандије, Украјине, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

 

 

КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...