"Скулптура у теракоти, три погледа"

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у уторак, 14. јануара, биће отворена изложба скулптура три вајара из Кикинде - Јована Блата, Игора Смиљанића и Милана Рамајиа. Изложба под називом "Скулптура у теракоти, три погледа", приказује како различити аутори третирају теракоту као материјал, као и различите могућности глине као вајарског материјала.

Јован Блат рођен је у Кикинди 1968. године. Студије вајарства и мастер студије завршио је на Факултету уметности и дизајна у Темишвару, Румунија. Радио је 14 година у Центру за ликовну и примењену уметност "Терра" у Кикинди, као управник атељеа. Од октобра 2019. запослен је на Вајарском одсеку Академије уметности у Новом Саду као стручни сарадник.  Излагао је на бројним  самосталним и групним изложбама у земљи и иностранству.

Игор Смиљанић је рођен у Кикинди 1977. године, студије вајарства завршио је на Факултету ликовних умјетности на Цетињу 2002. године, у класи професора Павла Пејовића. Мастер студије на Академији уметности у Новом Саду у класи професора Томислава Тодоровића завршио је 2015. Дугогодишњи је сарадник Центра за ликовну и примењену уметност "Терра" у Кикинди. Од 2016. ради као стручни сарадник на Академији уметности у Новом саду. Излагао је на многим изложбама у земљи и иностранству.

Милан Рамаји, рођен у Мокрину 1958. године, је конзерватор техничар запослен у ЦЛПУ "Терра". Члан је УЛУС и СУЛУВ и излагао је на бројним самосталним и групним изложбама у земљи и иностранству.

Отварање изложбе заказано је за 19.00 часова.


 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"