Стигло првих 1.000 доза вакцине против грипа

Дом здравља "Вељко Влаховић" добио је данас првих 1.000 доза Vaxigrip Tetra вакцина против грипа за сезону 2019/2020. Вакцине су одмах дистрибуиране по свим амбулантама како би одмах могла почети вакцинација. Вакцинација против грипа се спроводи у циљу смањења оболевања и умирања, као и смањења преношења вируса грипа у породици, колективу и популацији. 

Вакцина против грипа за сезону 2019/2020 је четворовалентна мртва, произвођача "Sanofi Pastera", једнодозна у шприцу, сплит вакцина са пратећим сертификатом Агенције за лекове и медицинска средства Србије. Вакцина садржи вирусе грипа типа А два соја - АХ1Н1, АХ3Н2, и вирус грипа типа Б два соја - (Б/Викторија сој) и (Б/Јамагата сој), у складу са препорукама Светске здравствене организације за северну хемисферу, и одлуком ЕУ за сезону 2019/2020.

Спровођење вакцинације против грипа сезона 2019/2020. препоручује се особама из ризичних група са хроничним поремећајима плућног и кардиоваскуларног система, као и метаболичким поремећајима (укључујући пре свега шећерну болест), поремећајима рада бубрега, особама са ослабљеним имунитетом.




Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"