Књига Горана Лабудовића донела признање и издавачу

Недавно награђени роман Горана Лабудовића Шарла ''Ветрушка у данима неба'', донео је награду ''Липље'' Заводу за издавање уџбеника из Источног Сарајева, који је публиковао ово дело писца из Врбаса. Одлука о награди донета је у Бањалуци на управо завршеном 24. Међународном сајму књига, који је ове године окупио више од стотину издавача из Републике Српске, Србије, Црне Горе, БиХ и других земаља.

"Министар просвете и културе РС Наталија Тривић на отварању овогодишњег сајма истакла је да је књижевност народа најлепши израз његовог постојања и трајања и да треба бити поносан на књижевно богатство српског народа. Жири сајма књига у Бањалуци: Ранко Рисојевић, Миљана Кубурић – Мацура и Игор Симоновић доделили су Заводу за издавање уџбеника из Источног Сарајева награду 'Липље' за роман Горана Лабудовића Шарла 'Ветрушка у данима неба'. Ова награда сајма књига додељује се за савремену књижевност. Директор Завода Раде Ристовић том приликом рекао је да је изузетно поносан на ову награду и да потврђује одлуку жирија да је реч о одличном роману", саопштено је након доделе награде.

Књижевник Ранко Рисојевић, иначе радо виђен гост Фестивала поезије младих у Врбасу, говорећи о роману "Ветрушка у данима неба" истакао је да је овај "роман прича о људима визионарима и њиховим савременицима који су често против тих визија, ма колико се оне касније покажу исправним". "То је напросто вјечна прича о човјеку и њиховом удесу, смјештена у Војводину. Аутор нам је испричао безвремену, дубоко потресну и људску причу. Истовремено, награђујући издавача за овај значајан подуват и 'Златну сову' као награду, ми смо имали у виду један одличан роман који проналази пут до читалаца. Ријеч је о најбољем могућем споју одличног издавача и једнако доброг писца", рекао је Рисојевић. 

КУЛТУРА

Скулптуре Војимира Дедеића у Градском музеју

18. окт 2019. КУЛТУРА

Скулптуре Војимира Дедеића у Градском музеју

У Градском музеју Културног центра Врбаса отворена је рет...

Јесењи Ликовни салон заказан за 20. октобар

16. окт 2019. КУЛТУРА

Јесењи Ликовни салон заказан за 20. октобар

И ове године поводом Дана општине Врбас одржаће се изложб...

Стигло првих 1.000 доза вакцине против грипа

15. окт 2019. КУЛТУРА

Стигло првих 1.000 доза вакцине против грипа

Дом здравља "Вељко Влаховић" добио је данас првих 1.000 д...

Отворен конкурс за организацију изложби

10. окт 2019. КУЛТУРА

Отворен конкурс за организацију изложби

Ликовна галерија Културног центра Врбаса позвала је свр з...

Веселин Милићевић победник фестивала "Булка"

05. окт 2019. КУЛТУРА

Веселин Милићевић победник фестивала "Булка"

Афористичар, сатиричар и песник за децу из Врбаса Веселин...