Књига Горана Лабудовића донела признање и издавачу

Недавно награђени роман Горана Лабудовића Шарла ''Ветрушка у данима неба'', донео је награду ''Липље'' Заводу за издавање уџбеника из Источног Сарајева, који је публиковао ово дело писца из Врбаса. Одлука о награди донета је у Бањалуци на управо завршеном 24. Међународном сајму књига, који је ове године окупио више од стотину издавача из Републике Српске, Србије, Црне Горе, БиХ и других земаља.

"Министар просвете и културе РС Наталија Тривић на отварању овогодишњег сајма истакла је да је књижевност народа најлепши израз његовог постојања и трајања и да треба бити поносан на књижевно богатство српског народа. Жири сајма књига у Бањалуци: Ранко Рисојевић, Миљана Кубурић – Мацура и Игор Симоновић доделили су Заводу за издавање уџбеника из Источног Сарајева награду 'Липље' за роман Горана Лабудовића Шарла 'Ветрушка у данима неба'. Ова награда сајма књига додељује се за савремену књижевност. Директор Завода Раде Ристовић том приликом рекао је да је изузетно поносан на ову награду и да потврђује одлуку жирија да је реч о одличном роману", саопштено је након доделе награде.

Књижевник Ранко Рисојевић, иначе радо виђен гост Фестивала поезије младих у Врбасу, говорећи о роману "Ветрушка у данима неба" истакао је да је овај "роман прича о људима визионарима и њиховим савременицима који су често против тих визија, ма колико се оне касније покажу исправним". "То је напросто вјечна прича о човјеку и њиховом удесу, смјештена у Војводину. Аутор нам је испричао безвремену, дубоко потресну и људску причу. Истовремено, награђујући издавача за овај значајан подуват и 'Златну сову' као награду, ми смо имали у виду један одличан роман који проналази пут до читалаца. Ријеч је о најбољем могућем споју одличног издавача и једнако доброг писца", рекао је Рисојевић. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"