Књига Горана Лабудовића донела признање и издавачу

Недавно награђени роман Горана Лабудовића Шарла ''Ветрушка у данима неба'', донео је награду ''Липље'' Заводу за издавање уџбеника из Источног Сарајева, који је публиковао ово дело писца из Врбаса. Одлука о награди донета је у Бањалуци на управо завршеном 24. Међународном сајму књига, који је ове године окупио више од стотину издавача из Републике Српске, Србије, Црне Горе, БиХ и других земаља.

"Министар просвете и културе РС Наталија Тривић на отварању овогодишњег сајма истакла је да је књижевност народа најлепши израз његовог постојања и трајања и да треба бити поносан на књижевно богатство српског народа. Жири сајма књига у Бањалуци: Ранко Рисојевић, Миљана Кубурић – Мацура и Игор Симоновић доделили су Заводу за издавање уџбеника из Источног Сарајева награду 'Липље' за роман Горана Лабудовића Шарла 'Ветрушка у данима неба'. Ова награда сајма књига додељује се за савремену књижевност. Директор Завода Раде Ристовић том приликом рекао је да је изузетно поносан на ову награду и да потврђује одлуку жирија да је реч о одличном роману", саопштено је након доделе награде.

Књижевник Ранко Рисојевић, иначе радо виђен гост Фестивала поезије младих у Врбасу, говорећи о роману "Ветрушка у данима неба" истакао је да је овај "роман прича о људима визионарима и њиховим савременицима који су често против тих визија, ма колико се оне касније покажу исправним". "То је напросто вјечна прича о човјеку и њиховом удесу, смјештена у Војводину. Аутор нам је испричао безвремену, дубоко потресну и људску причу. Истовремено, награђујући издавача за овај значајан подуват и 'Златну сову' као награду, ми смо имали у виду један одличан роман који проналази пут до читалаца. Ријеч је о најбољем могућем споју одличног издавача и једнако доброг писца", рекао је Рисојевић. 

КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...

Др Неле Карајлић гост Равног Села

03. мар 2020. КУЛТУРА

Др Неле Карајлић гост Равног Села

Месна заједница Равно Село припремила је за четвртак, 05...

Представљена монографија о Милану Кешељу

28. феб 2020. КУЛТУРА

Представљена монографија о Милану Кешељу

У Градском музеју Културног центра Врбаса у четвртак је п...

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

25. феб 2020. КУЛТУРА

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

Градски музеј Културног центра Врбаса једна је од перјани...