"Војводина - хронике и легенде"

Градски музеј Врбаса и Научно друштво за историју здравствене културе Војводине, заказали су за четвртак, 20. јун у 18.00 часова, промоцију књиге Зорана Кнежева "Војводина - хронике и легенде".

О књизи ће говорити др Владимир Сакач, лекар и председник Научног друштва за историју здравствене културе Војводине, Миодраг Миша Близанац, историчар, и аутор Зоран Кнежев.

"Афирмација завичајне историје, односно изучавање локалне војвођанске прошлости незамисливо је без ангажовања хроничара, који у свом истраживачком духу и списатељском труду кроз публицистички рад веома интересантно и поучно презентују прошлост ових простора. Управо је такав рад и труд Зорана Кнежева, хроничара и публицисте који је јавно запажен, стручно уважен и веома значајан за изучавање завичајне историје. Вредно, упорно, темељно и са великим ентузијазмом и истраживачком страшћу Зоран Кнежев проналази записе о догађајима, личностима и бројне податке о урбанистичком, демографском, културном, привредном, политичком, свакодневном и сваком другом развоју простора на коме данас живимо. Кроз истраживање старих текстова о хроникама и легендама и кроз разговор за својим суграђанима, аутор са мноштвом детаља и богаtством описа публикује и објављује сјајне и веома занимљиве теме, представљајући тиме нашу прошлост на препознатљив и веома атрактиван начин. Сви подаци који се налазе у књизи прикупљани су годинама из разних извора, књига и публикација еминентних књижевника и историчара, старе и стране штампе, са интернета, друштвених мрежа, из прича и казивања старијих људи и људи који се професионално или аматерски баве овим темама. Има доста цитата, легенди, веровања, прича, што даје ону додатну чар овом делу, да се разликује од осталих", записао је рецензент књиге мр Синиша Јокић. 

Промоција се одржава у Градском музеју.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"