Глумац Милан Марић отвара Равно Село Филм Фестивал

Наш млади глумац Милан Марић ове године ће бити "Лице у фокусу" Равно Село Филм Фестивала. Милан ће свечано отворити фестивал и бити почасни гост прве вечери фестивала, у петак 21. јуна.

"Задовољство ми је да су ме позвали да ове године представљам Равно Село Филм Фестивал као ‘Лице у фокусу’. Драго ми је да могу на овај начин да подржим фестивал који је посвећен дебитантима и младим људима. Није нимало лако наћи своје место у озбиљној конкуренцији афирмисаних аутора. Сваком ко започиње своју каријеру, подршка је преко потребна. Желим успешан фестивал свима и видимо се у Равном Селу следеће недеље", рекао је млади а већ славни глумац. Марић је добитник награде за “Европску звезду у успону” на овогодишњем Филмском фестивал у Берлину и тренутно је један од најангажованијих глумаца у домаћим серијама. 

Фестивал ће отворити дебитантско остварење Петра Ристовског – Краљ Петар Први, у ревијалном програму, док ће у такмичарском програму бити приказана четири филма и то: Човек који је купио месец, редитеља Паола Зуке (Италија), Између дана и ноћи, редитеља Андра Мартиновића (Црна Гора), Такси блуз Мирослава Стаматова (Србија) и Последњи Србин у Хрватској Предрага Личине (Хрватска и Србија).

Пропратни програми за младе су бесплатни, као и све пројекције филмова и почињу: Филмићем – новосадском смотром младалачког филма који води Лора Ђуровић, затим следи Изложба костима и радионица нашег чувеног костимографа Бориса Чакширана, док ће глумачкој радионици Маријане Јанковић (чији је дебитански кратки играни филм Маја победио на ТРИБЕЦА фестивалу), пристуствовати студенти Факултета Драмских уметности са Цетиња и Факултета уметности из Новог Сада.

Жиријем главног такмичарског програма председава Маријана Јанковић, док су остали чланови Дарко Бајић, редитељ, и Александар Протић, дизајнер звука и продуцент. Фестивал се одржава уз подршку Покрајинског секретаријата за културу, Министарства културе Републике Србије и општине Врбас.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"