Отворена 45. Палета младих

У уторак отворени 51. Фестивал поезије младих донео је са собом и 45. Палету младих, још један популарни пратећи програм манифестације, посвећен ликовном стваралаштву.

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса изложени су радови Александра Радичевића, Браниславе Пантелић, Исидоре Миљанић, Николе Димитровића, Нине Миливојевић, Сандре Јањатовић, Сузане Џелатовић, Сузане Вуловић и Тамаре Шипицки, а њихове радове, међу бројним пристиглим, изабрао је селектор Милан Ђурић, директор Културног и документационог центра Срба у Мађарској, и сам некада излагач на Палети младих.

"Палета младих је веома важно стајалиште за младе уметнике, оне који су темеље својих путева поставили на академијама и другим школама и кренули у авантуру живота уметника. Ово су места окупљања на којим се размењују искуства, на којим се меримо, разговарамо, зато је и важна и зато опстаје Палета младих. Ових десет аутора издвојило је трагање за ликовним изразом, и иако иду различитим путевима, управо је трагање њихов квалитет. Награђено дело има вишеструке смисаоне слојеве, слојеве разних стварности, а његов аутор је Сандре Јањатовић", рекао је Ђурић и истакао да су за све ауторе чији су радови изложени у Галерији, врата Културног центра Срба у Мађарској широм отворена. "Волели би смо да будемо излог културе Србије, и за књижевнике и ликовне уметнике, и све друге", рекао је Ђурић.

Изложба у Ликовној галерији КЦ отворена је до 14. јуна. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"