Радованов награђен на конкурсу у Ријеци

Миленко Радованов, уметнички фотограф из Врбаса, награђен је на Међународном фотографсом конкурсу на тему воде - "Трећи елемент 2017", који је организован у Ријеци. Радованов је награђен у конкуренцији 159 аутора из Хрватске, Србије, Македоније, Румуније, Русије, Финске, Индије, Немачке, Словачке и Босне и Херцеговине, који су на конкурс послали чак 872 фотографије.

На изложби која је отворена у суботу, 14. октобра у Галерији Принципиј у Ријеци, међу 84 фотографије од 64 аутора, постављене су и три награђене Радовановљеве фотографије - Медитација, Пролаз и Светлост.

"На овом конкурсу додељују се три признања: 'Награда Виктор Хрељановић', 'Награда Ђоко Милекић', и три равноправне дипломе 'Диплома Фотоклуба Ријека'. Ове године одлуку о награђенима донео је жири у саставу: Ивана Томановић, професорка фотографије на Академији ликовних уметности у Новом Саду, Ива Просоли, професорка фотографије на Академији драмских умјетности у Загребу, и Борислав Божић, професор ликовне умјетности и председник Фотоклуба Ријека. Темељни је циљ пројекта покренути људе да у својој непосредној средини откривају природна богатства и лепоте везане за воду, а исто тако да детектују специфичне еколошке ситуације које угрожавају наш ТРЕЋИ ЕЛЕМЕНТ или да дају неко друго, лично виђење ове теме кроз медиј фотографије", саопштено је од стране организатора.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"