Ужи избор Виталове књижевне награде

У ужем избору за “Виталову” књижевну награду “Златни сунцокрет” ушле су књиге “Сара” Петра Сарића , “Топ је био врео” Владимира Кецмановића и “Сваке ноћи у другом граду” Давида Албахарија, саопштио је жири за доделу ове награде.
    Жири у саставу Јован Зивлак, председник, Никола Страјнић и Владимир Гвозден, изабрао је од 11 наслова из ширег избора ова три, а коначна одлука биће саопштена до почетка фебруара. Према саопштењу, жири се определио за ова три наслова, пошто доносе три различите теме.
    Сарићев роман тематизује део недавне историје у оквирима традиционалне руралне културе у сучељавању са историјом и политиком, роман Кецмановића прича о још делујућим последицама трагичног сукобљавања на тлу бивше Југославије, још неразрешеним у својим културним и политичким напетостима, док је Албахаријева књига прича у обрисима савремености, чији јунаци лутају по рубовима модерне културе, по рубовима других светова у настојању да разреше своје тамне и парадоксалне судбине.
    Ове три књиге, саопштио је жири, најбоље показују опсеге савремене српске приповедачке уметности и у генерацијском и у тематском и у стилском смислу, укључујући и различите идеолошке и значењске смислове.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"