"Комуналац": Отворен конкурс "Кап воде на длану"

Јавно комунално преузеће "Комуналац" расписало је наградни конкурс за најбоље дечије ликовне и литерарне радове на тему "Кап воде на длану". Право учешћа имају ученици основних школа са подручја општине Врбас. Конкурс је отворен до 06. фебруара 2017. године.

"Конкурс се расписује поводом 26. јануара, Светског дана образовања о заштити животне средине, са жељом да подстакне децу да размишљају о води и њеном значају за целокупан живот на планети Земљи. Како стручњаци упозоравају, снабдевање питком водом у будућности може представљати велики проблем. Сада је време да од најмлађих кренемо са буђењем свести да воду треба чувати и штедети. Колико и какву воду ћемо имати у будућности зависи од свих нас. Будући да се ЈКП 'Комуналац' бави водоснабдевањем, један од задатка нашег предузећа је управо едукација јавности о овој области“, саопштено је из ЈКП.

Организатор ће обезбедити 12 награда за најбоље радове и то – по шест за литерарни и исто толико за ликовни део конкурса. Дела ће се оцењивати у две категорије – за млађи и старији основношколски узраст. Ђаци, чије радове одабере стручни жири, учествоваће на свечаној додели признања 13. фебруара, у Народној библиотеци "Данило Киш".

Песме, кратке приче и ликовна дела ђаци треба да доставе предметним наставницима, а свака школа ће све пристигле радове проследити на оцењивање. На позадини сваког рада потребно је написати име и презиме аутора, одељење, име учитеља или наставника.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"