"Комуналац": Отворен конкурс "Кап воде на длану"

Јавно комунално преузеће "Комуналац" расписало је наградни конкурс за најбоље дечије ликовне и литерарне радове на тему "Кап воде на длану". Право учешћа имају ученици основних школа са подручја општине Врбас. Конкурс је отворен до 06. фебруара 2017. године.

"Конкурс се расписује поводом 26. јануара, Светског дана образовања о заштити животне средине, са жељом да подстакне децу да размишљају о води и њеном значају за целокупан живот на планети Земљи. Како стручњаци упозоравају, снабдевање питком водом у будућности може представљати велики проблем. Сада је време да од најмлађих кренемо са буђењем свести да воду треба чувати и штедети. Колико и какву воду ћемо имати у будућности зависи од свих нас. Будући да се ЈКП 'Комуналац' бави водоснабдевањем, један од задатка нашег предузећа је управо едукација јавности о овој области“, саопштено је из ЈКП.

Организатор ће обезбедити 12 награда за најбоље радове и то – по шест за литерарни и исто толико за ликовни део конкурса. Дела ће се оцењивати у две категорије – за млађи и старији основношколски узраст. Ђаци, чије радове одабере стручни жири, учествоваће на свечаној додели признања 13. фебруара, у Народној библиотеци "Данило Киш".

Песме, кратке приче и ликовна дела ђаци треба да доставе предметним наставницима, а свака школа ће све пристигле радове проследити на оцењивање. На позадини сваког рада потребно је написати име и презиме аутора, одељење, име учитеља или наставника.

КУЛТУРА

Момчило Бакрач - "Прозор пре зазидавања"

01. дец 2022. КУЛТУРА

Момчило Бакрач - "Прозор пре зазидавања"

У Јавној библиотеци "Данило Киш" у четвртак је представље...

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

29. нов 2022. КУЛТУРА

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

У Савином Селу одржан је први концерт класичне музике. На...

Изложба Градског музеја отворена у Печују

16. нов 2022. КУЛТУРА

Изложба Градског музеја отворена у Печују

Градски музеј Културног центра Врбаса поставио је у среду...

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

11. нов 2022. КУЛТУРА

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

Културни центар Врбас, Школа цртања "Школица цртица" и Ја...

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

07. нов 2022. КУЛТУРА

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

Жири књижевне награде "Небојша Деветак", која се додељује...