Дани Српске у Србији и у Врбасу

Манифестација Дани Српске у Србији биће одржана од 10. до 16. септембра у 15 градова Србије, у којима ће уметници из Републике Српске извести 23 програма. Један од ових 15 градова је и Врбас у којем ће бити изведена два програма.

Према речима директора Представништва РС у Београду Млађена Цицовића, циљ манифестације је јачање сарадње Срба "са обе стране Дрине" и подстицање чувања традиције српског народа.

"Четврто издање сада већ традиционалне манифестације отворићемо 10. септембра у Центру Сава музичко-сценским програмом под називом 'Завештање', а завршићемо 16. септембра у Зрењанину представом 'Отац и син' Народног позоришта Републике Српске", рекао је Цицовић на конференцији за новинаре.

Програм у Врбасу одвијаће се у два дана, у понедељак, 12. септембра, и у среду, 14. септембра. За понедељак у 19.00 часова, у биоскопу "Југославија", биће изведена позоришна представа "Последња песма", по сценарију Аните Панић и у адаптацији и режији Марка Мисираче. Играду: Небојша Кундачина, Маја Колунџија Зорое и Милан Никитовић.

У среду у исто време, у Народној библиотеци "Данило Киш", биће одржано Вече сатире и промоција Зворника у ком ће се представити Народна библиотека и музејска збирка Зворник. Учествују Станислав Томић и Дејан Спасојевић.

Манифестацију "Дани Српске у Србији" организује Представништво РС у Србији.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"