"Крајишницима" награда на Сабору српског изворног стваралаштва

Удружење Крајишника "Крајина" из Врбаса освојило је треће место на X Сабору српског изворног стваралаштва у Војковићима, у општини Источна Илиџа. У конкуренцији више од 70 културно-уметничких друштава и удружења из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, која окупљају Крајишнике, Врбашани су се представили наступима који од заборава чувају обичаје кумства српског народа и тако заслужили трећу награду у укупном пласману.

"Удружење Крајишника 'Крајина' из Врбаса ове обичаје на сабору је представило литерарним радом, сценским приказом и песмама везаних за кумство. Освојили смо прво место у литерарном делу, друго у категорији сценског приказа, а у укупном пласману припало нам је треће место, што је велики успех врбаских Крајишника. Ово је још једна у низу награда и одличја са општинских, покрајинских, републичих и регионалних такмичења", рекла је Лидија Зарубица, потпредседница Удружења Крајишника.

Горан Николаш, председник "Крајишника", најавио је нови наступ чланова друштва, овога пута на Данима Републике Срспке у Србији. "На молбу наших пријатеља из Туристичке организације Републике Српске, са којом имамо званичну сарадњу, као и са Туристичком организацијом Бања Луке, наступаћемо у неколико градова у Србији, у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Суботици. Учествоваћемо у културно-уметничком програму јер желимо да им пружимо пуну подршку у промовисању Републике Срспке у нашој држави", рекао је Николаш. Он је подсетио да је из добре сарадње Удружења "Крајишник" и Туристичке организације РС произашла и донација од 500 књига за Народну библиотеку "Данило Киш".    

КУЛТУРА

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

29. нов 2022. КУЛТУРА

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

У Савином Селу одржан је први концерт класичне музике. На...

Изложба Градског музеја отворена у Печују

16. нов 2022. КУЛТУРА

Изложба Градског музеја отворена у Печују

Градски музеј Културног центра Врбаса поставио је у среду...

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

11. нов 2022. КУЛТУРА

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

Културни центар Врбас, Школа цртања "Школица цртица" и Ја...

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

07. нов 2022. КУЛТУРА

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

Жири књижевне награде "Небојша Деветак", која се додељује...

Резултати литерарно-ликовног Јесењег конкурса 2022

02. нов 2022. КУЛТУРА

Резултати литерарно-ликовног Јесењег конкурса 2022

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш" сао...