Нове песме за децу Веселина Милићевића

Недавно је из штампе изашла нова књига поезије за децу нашег суграђанина Веселина Милићевића, под насловом "Деца су од сувог злата". Ово је Милићевићева пета књига, а трећа намењена "малој и великој деци", како каже сам аутор.

"Ово је моја трећа књига за децу и увек сам слушао савете својих старијих и искуснијих колега да свака нова књига мора бити боља од предходних. Тако да ништа нисам препуштао случају. У стварању ове књиге имао сам изузетно искусне сараднике, који су допринели својим искуством и знањем да књига буде што квалитетније урађена. Свима се овим путем захваљујем, као и донаторима, који су ми несебично помогли како би књига угледала светлост дана. Критику препуштам деци. Њихова оцена ми је најбитнија и најмеродавнија", рекао је Милићевић.

Издавач књиге је Народна библиотека "Данило Киш", а одабир песама урадила је Јелена Делибашић. Корице је осмислио Љубомир Сопка, један од наших најпознатијих илустратора, док је песме илустровао Раде Тепавчевић, студент треће године Ликовне академије.

Веселин Милићевић је рођен 1953. године. Бави се писањем од 1980. године. Пише афоризме, сатиричне приче, сатиричне песме и песме за децу. Сарадник је многих дневних и периодичних часописа и часописа за децу. Освојио је више од тридесет награда на разним домаћим и међународним књижевним конкурсима. Заступљен је у тридесетак антологија и зборника. Превођен је на пет језика. До сада је објавио књигу афоризама "Са ума на друм", књигу сатиричних прича „Обијање о главу", и књиге поезије за децу Покривач од звезда", "Додирните дугу" и "Деца су од сувог злата".

КУЛТУРА

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

29. нов 2022. КУЛТУРА

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

У Савином Селу одржан је први концерт класичне музике. На...

Изложба Градског музеја отворена у Печују

16. нов 2022. КУЛТУРА

Изложба Градског музеја отворена у Печују

Градски музеј Културног центра Врбаса поставио је у среду...

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

11. нов 2022. КУЛТУРА

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

Културни центар Врбас, Школа цртања "Школица цртица" и Ја...

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

07. нов 2022. КУЛТУРА

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

Жири књижевне награде "Небојша Деветак", која се додељује...

Резултати литерарно-ликовног Јесењег конкурса 2022

02. нов 2022. КУЛТУРА

Резултати литерарно-ликовног Јесењег конкурса 2022

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш" сао...