Врбас у знаку "Десет дана од 10 до 10"

За седам дана одржавања манифестације "Музеји Србије, десет дана од 10 до 10", коју у Врбасу, заједно са партнерима, организује Градски музеј, бројне програме видело је или учествовало у њима више хиљада људи. До краја манифестације остало је још три дана и из Градског музеја позивају грађане да се придруже учесницима и уживају у изложбама, концертима, предавањима и другим садржајима.

Седми дан манифестације обележила су деца. Прво су пред бројним посетиоцима на платоу у центру града наступале девојчице из Балетског студија Елизабете Матић, а након тога најмлађи су се забављали заједно са кловновима и учествовали у квизу "Мали детектив".

"Разлика у организацији манифестације ове и претходне године најпре се види у одабиру садржаја. Ове године снагу и средства усмерили смо у сталну поставку, што јесте улагање у будућност, и бирали смо више едукативне програме на уштрб забавних. Бројна стручна предавања на разне теме одржали су потврђени стручњаци и она су изазвала велику пажњу публике", рекла је Весна Гргуровић, руководилац Градског музеја.

Иначе, Међународни дан музеја - 18. мај, обележен је радионицом која је била посвећена заштити археолошког налазишта Чарнок. Учешће су узели представници бројних институција, ЈВП "Воде Војводине", образовних установа, невладиних организација и удружења грађана, а трагало се за моделом заштите Чарнока као природног и културног добра.

"Последње дане манифестације, између осталог, обележиће млади уметници из Основне музичке школе који ће сваке вечери имати концерте, традиционална ликовна колонија, предавања, а за крај је договорен концерт локалних бендова који организује Канцеларија за младе", рекла је Гргуровић.  

КУЛТУРА

Момчило Бакрач - "Прозор пре зазидавања"

01. дец 2022. КУЛТУРА

Момчило Бакрач - "Прозор пре зазидавања"

У Јавној библиотеци "Данило Киш" у четвртак је представље...

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

29. нов 2022. КУЛТУРА

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

У Савином Селу одржан је први концерт класичне музике. На...

Изложба Градског музеја отворена у Печују

16. нов 2022. КУЛТУРА

Изложба Градског музеја отворена у Печују

Градски музеј Културног центра Врбаса поставио је у среду...

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

11. нов 2022. КУЛТУРА

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

Културни центар Врбас, Школа цртања "Школица цртица" и Ја...

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

07. нов 2022. КУЛТУРА

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

Жири књижевне награде "Небојша Деветак", која се додељује...