Маруновић подсетио на великане ЦГ културе

Црногорско културно просветно друштво "Никола I" из Врбаса организовало је за љубитеље позоришта глумачко вече познатог црногорског глумца Слободана Маруновића. Наступ у биоскопу "Југсолавија" није био први за првака Црногорског народног позоришта; напротив Маруновић је пред Врбашанима до сада извео више позоришних комада разних аутора.

"Ово је прилика да на неки начин започнем прославу десет година црногорске независности и 1000 година црногорске државности, која почиње следеће године. Присетићемо се свих великана наше духовности који су гајили и пренели универзалне вредности света, постојања, човека и принципа слободе као врховног принципа живота, што је иманентно нашем народу, и овде, у овој вишенационалној средини која је постала друга кућа Црногораца. Национална заједница Црногораца у Србији је почела да ради на прави начин, да поред фолклорних вредности негује и оне духовне што је њен посебан квалитет, јер имате могућност да видите најквалитетније творевине духа позоришта, сликарства, музике, филма и осталих уметности", рекао је Маруновић.

Он се посебно се захвалио Мирку Зечевићу, генералном секретару Савеза црногорских националних удружења Србије, и Ратку Шоћу, председнику Националног савета Црногораца, који су присуствовали глумачкој вечери.

Маруновић је извео делове улога које је играо током веома богате и успешне каријере, као што су владика Данило из „Горског вијенаца“, Његош из „Потоње уре Његошеве“, Станко Црнојевић из „Балканске царице“, а говорио је и поезију црногорских песника.

КУЛТУРА

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

29. нов 2022. КУЛТУРА

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

У Савином Селу одржан је први концерт класичне музике. На...

Изложба Градског музеја отворена у Печују

16. нов 2022. КУЛТУРА

Изложба Градског музеја отворена у Печују

Градски музеј Културног центра Врбаса поставио је у среду...

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

11. нов 2022. КУЛТУРА

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

Културни центар Врбас, Школа цртања "Школица цртица" и Ја...

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

07. нов 2022. КУЛТУРА

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

Жири књижевне награде "Небојша Деветак", која се додељује...

Резултати литерарно-ликовног Јесењег конкурса 2022

02. нов 2022. КУЛТУРА

Резултати литерарно-ликовног Јесењег конкурса 2022

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш" сао...