Маруновић подсетио на великане ЦГ културе

Црногорско културно просветно друштво "Никола I" из Врбаса организовало је за љубитеље позоришта глумачко вече познатог црногорског глумца Слободана Маруновића. Наступ у биоскопу "Југсолавија" није био први за првака Црногорског народног позоришта; напротив Маруновић је пред Врбашанима до сада извео више позоришних комада разних аутора.

"Ово је прилика да на неки начин започнем прославу десет година црногорске независности и 1000 година црногорске државности, која почиње следеће године. Присетићемо се свих великана наше духовности који су гајили и пренели универзалне вредности света, постојања, човека и принципа слободе као врховног принципа живота, што је иманентно нашем народу, и овде, у овој вишенационалној средини која је постала друга кућа Црногораца. Национална заједница Црногораца у Србији је почела да ради на прави начин, да поред фолклорних вредности негује и оне духовне што је њен посебан квалитет, јер имате могућност да видите најквалитетније творевине духа позоришта, сликарства, музике, филма и осталих уметности", рекао је Маруновић.

Он се посебно се захвалио Мирку Зечевићу, генералном секретару Савеза црногорских националних удружења Србије, и Ратку Шоћу, председнику Националног савета Црногораца, који су присуствовали глумачкој вечери.

Маруновић је извео делове улога које је играо током веома богате и успешне каријере, као што су владика Данило из „Горског вијенаца“, Његош из „Потоње уре Његошеве“, Станко Црнојевић из „Балканске царице“, а говорио је и поезију црногорских песника.

КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...

Др Неле Карајлић гост Равног Села

03. мар 2020. КУЛТУРА

Др Неле Карајлић гост Равног Села

Месна заједница Равно Село припремила је за четвртак, 05...

Представљена монографија о Милану Кешељу

28. феб 2020. КУЛТУРА

Представљена монографија о Милану Кешељу

У Градском музеју Културног центра Врбаса у четвртак је п...

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

25. феб 2020. КУЛТУРА

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

Градски музеј Културног центра Врбаса једна је од перјани...