Конкурс за изложбу фотографија, Врбас 2016.

Foto: netnz.org - Konkurs za izložbu fotografija, Vrbas 2016. godina

У оквиру манифестације „Музеји Србије, десет дана од 10 до 10“ одржава се изложба фотографија у организацији Градског музеја из Врбаса на којој могу да учествују аутори који се професионално баве фотографијом, а и они који то чине аматерски. Централна тема овогодишње манифестације је Мој музеј, мој град.

Ове године је замишљено да се фото конкурс, по први пут, организује са две равноправне теме на које аутори могу слати своје радове. Прва тема је у духу овогодишње манифестације и односи се на препознатљиве објекте, људе, делове насеља, атмосферу, дешавања или осећања које аутори гаје према месту које сматрају својим и/или своме завичају. Друга тема је отворена за различите стваралачке идеје и примерене садржаје. За обе теме важи да није дозвољено експериментисати, манипулисати или монтирати садржину кадра. Фотографије обе теме могу бити монохроматске или у боји.

Радови који буду изабрани биће израђени на фото папиру и изложени у просторијама Градског музеја у Врбасу за време трајања Манифестације.

Изабрани радови остају у архиву Градског музеја Врбаса.

Организатор изложбе ће израдити штампани каталог.

  • Тема А: Дух мог места
  • Тема Б: Слободна

Број фотографија по теми: 6
Квалитет и величина фотографија: 300 dpi, дужа страна 3000 пиксела, да величина једне фотографије не прелази 2MB.

Рок за достављање радова: 26.април 2016. године.
Надокнада за учествовање на конкурсу се не плаћа.
Радове слати електронским путем на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

Уз радове послати следеће податке: име и презиме аутора, адреса (улица и број, место становања), контакт телефон и списак послатих радова са називом радова подељених по темама А и Б, како је дато у прилогу. Сваки фајл означити са словом теме, бројем фотографије под којим се води у пријави и иницијалима имена и презимена аутора. Пример: Аутор Пера Перић, за тему А шеста фотографија наведена у пријави фајл се означава са A6PP; за тему Б друга фотографија наведена у пријави фајл се означава са B2PP.  

Услови учешћа: Све фотографије морају бити аутентично дело потписаног аутора. Организатор изложбе има право, без надокнаде ауторима, да користи фотографије у циљу промоције Манифестације излагањем одштампаних радова и издавањем каталога. Радове ће процењивати и изабрати трочлани жири који ће именовати организатор изложбе.  Жири ће за сваку тему од изабраних фотографија донети одлуку која ће понети I, II и III награду. Награда за I место износи 8.000 динара, за II место 4.000 динара, а награда за III место износи 2.000 динара.  Одлука жирија је коначна и не може се на њу улагати приговор.

Заинтересовани аутори се за сва разјашњења везана за овај конкурс могу јавити електронском поштом на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Организатор учесницима жели да са задовољством и успехом учествују на конкурсу. 


Градски музеј Културног центра Врбаса

КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

03. авг 2020. КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...