Драгану Великићу награда "Златни сунцокрет"

Писац Драган Великић овогодишњи је добитник књижевне награде "Златни сунцокрет", коју за најбоље књижевно остварење додељује фабрика "Витал". Великић је награђен за роман "Иследник", објављен у јуну 2015. године у издавачкој кући "Лагуна".

У образложењу одлуке жирија се, између осталог, каже да Драган Великић у роману "Иследник" излаже "анатомију душе која се бори против болести заборава тако што, кроз игру сећања и документа, ислеђује властиту путању у јавном и приватном животу, показујући још једном да сложеност егзистенције не налази искупљење у једноставности писања".

Награда подразумева диплому и новчани износ, а биће свечано уручена 24. децембра у Београду у склопу прославе 160 година пословања Витала.

Награда се додељује за најбоље књижевно остварење на српском говорном подручју у жанровима романа, приповетке, поезије, књижевне критике, есеја и књижевне публицистике, објављене у току претходне године. Први пут награда је додељена 1996. године песничкој збирци Ивана В. Лалића, а међу добитницима су Радослав Петковић, Горан Петровић, Војислав Карановић, Владимир Тасић, Драган Јовановић Данилов, Јовица Аћин, Слободан Владушић, Милета Продановић и Угљеша Шајтинац.

фото: Анђела Грозданић

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"