УЛУВ колонијом обележио рођендан

Udruženje likovnih umetnika Vrbas kolonijom obeležilo rođendan

Око 50 уметника из Врбаса и градова региона прошло је за три дана кроз "Колонију отворених врата", сусрет ликовних стваралаца уприличен поводом обележавања 45. рођендана Удружења ликовних уметника Врбаса. Од петка до недеље на штафелајима постављеним у Галерији Културног центра настало је више десетина слика, различитог ликовног изражаја и различитих мотива, али сличних по уложеној стваралачкој енергији и осећају заједништва аутора који су их насликали.

"Сусретом сликара и грађана који су нас посећивали свих дана колоније, обележили смо 45. рођендан нашег удружења. Позиву да учествује на колонији одазвало се око педесетак уметника, од укупно 70 чланова колико броји удружење. Доминирали су наши суграђани, али имали смо и уметнике из Сомбора, Куле, Сивца, чак и из Врњачке Бање. Основна идеја била нам је да једним великим окупљањем уметника, кроз више дана стварања и кроз обједињену креативну енергију, обогатимо културна дешавања у граду", рекла је Тамара Барановски, председница УЛУВ.

Сва дела настала на колонији постала су власништво Удружења ликовних уметника Врбаса, и, како је рекла председница, користиће се за даље представљање уметника и самог друштва. Такође, идеја је да се почетком наредне године организује изложба радова насталих на колонији.

"Колонију отворених врата" помогли су АД "Сава Ковачевић" и СУР "Каиро", а подршку у организацији пружили су Културни центар и Галерија Културног центра.    

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"