Одржан Невенов фестивал деце песника

Савино Село и Основна школа "Бранко Радичевић" угостили за викенд најбоље песнике и писце међу ученицима основних школа на традиционалној манифестацији Невенов фестивал деце песника. На финални део Невеновог фестивала пласирало се 15 најбољих аутора, а трочлани жири у саставу Перо Зубац, председник, и Тоде Николетић и Драгомир Ћулафић, чланови, имао је тежак задатак да међу већ изабраним издвоји оне најталентованије. "На конкурс фестивала стигло је више од 300 поетских и прозних радова из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Хрватске. Расту деца, расту песници, а са њима и фестивал, уз песничка шапутања, нарочито ова мајска", истакао је Ново Ћулафић, председник Организационог одбора.

Прву награду за поетски рад добио је Јован Драгнић, ученик 5. разреда Основне школе "Петар Петровић Његош", док је прву награду "Никола Путић" за причу добила Ива Петковић, ученица 4. разреда Основне школе "Светозар Марковић" из Лесковца. Треће место у овој конкуренцији припало је Алекси Клопану, ученику 8. разреда Основне школе "Петар Петровић Његош", док је Дајани Булић, ученици 5. разреда Основне школе "Бранко Радичевић" из Савиног Села, припала награда "Породична песма". Награду "Први кораци" за поетски рад добила је Елена Маринковић, ученица 1. разреда Основне школе "Петар Петровић Његош". Програм Невеновог фестивала био је употпуњен изложбом слика насталих на ликовној колонији "Триангл", а промовисана је и књига "Радости детињства" у којој су обједињени најбољи радови овогодишњих учесника Невеновог фестивала.

"Поносни смо што већ 27. пут Невенов фестивал, као једна од најстаријих манифестација дечијег песничког стваралаштва, одржава у Савином Селу, у нашој општини Врбас. Својом песничком поруком и талентом, учесници завршне манифестације још једном су допринели да и ове, као и претходних година, Савино Село затрепери од лепоте, искрених и топлих речи и стихова које може да изнедри једино дечија машта и таленат", рекао је приликом отварања манифестације Милан Глушац, заменик председника општине Врбас.

КУЛТУРА

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

15. сеп 2020. КУЛТУРА

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

Адриен Ујхази, сликарка из Новог Сада, овогодишња је побе...

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

08. сеп 2020. КУЛТУРА

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса публици је од...

Нова изложба у Галерији Културног центра

19. авг 2020. КУЛТУРА

Нова изложба у Галерији Културног центра

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

12. авг 2020. КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

Мирослав Алексић, песник из Врбаса, добитник је "Вишњићев...

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

03. авг 2020. КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...