XI сазив Уметничке колоније “Њаради”

У оквиру пројекта „Кретање савременог ликовног стваралаштва”, данас је Руском Крстуру започео XI сазив Уметничке колоније „Њаради”. Организатор овог мултикултуралног догађаја је Уметничка колонија "Њаради" из Врбаса, а на колонији ће стварати 18 уметника из Србије и Босне и Херцеговине. Међу учесницима су Јанош Месарош, Душан Ђокић, Љубисав Милуновић и Радица Илић из Београда, Драган Јовићевић Мацола из Пожеге, Шандор Шлајф, Лазар Марковић, Данило Вуксановић, Стева Павков и Радован Јандрић из Новог Сада, Сњежана Влатковић из Сарајева, Душица Крупниковић из Ариља, Љиљана Илић Кртинић из Суботице, Миодраг Зубац из Аранђеловца, Горана Биљња из Врбаса, и Еуфемија Новта и Биљана Роман из Руског Крстура.
    На јавној трибина на тему „Тајне сликања воденим бојама”, у оквиру колоније, своје педесетогодишње искуство презентоваће београдски сликар и ликовни критичар Душан Ђокић. На колонији ће младој сликарки из Новог Сада Моники Сигети бити уручена награда колоније "Њаради" за 2008. годину , која се додељује младим сликарима у оквиру изложбе "Палета младих" у Врбасу, од 2002. године.
    „Уметници ће стварати у Руском Крстуру, типичном војвођанском селу, али ће имати прилику и да упознају традицију, културу и обичаје Русина, посетиће музеј, цркву, околне салаше, рибњак, канал ДТД , упознаће се са архитектуром овог места и своје утиске пренеће на платна“, рекао је на о тварању директор колоније сликар Владо Њаради.
    Уметничка колонија "Њаради" основана је 1997 године а овогодишњи сазив траје до 15. августа.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"