Новогодишњи интервју - Мр Жељко Лаиновић, председник општине

Мр Жељко Лаиновић
председник Општине Врбас
у разговору за vrbas.net ...

        

    Поводом завршетка 2007. године, о оствареним резултатима и плановима за 2008. годину, у новогодишњем интервјуу за vrbas.net говори мр Жељко Лаиновић, председник општине Врбас

    vrbas.net : У каквом сећању вам остаје 2007. година ?

    Лаиновић : Поред низа добрих акција и пројеката, за мене је у 2007. години најзначајнија била политичка стабилност на територији наше општине. Владајућа коалиција је нормално функционисала и уверен сам да је општина Врбас једна од ретких у Србији где је све протекло без потреса, што је код грађана могло да изазове било какве непријатности. Стабилност нам је омогућила да се не бавимо сами собом, већ смо сву енергију усмерили у побољшање квалитета живота грађана. Нисмо имали ниједан проблем који би дистанцирао грађане и локалну власт, и то је обележило 2007. годину. Тешко ми је издвојити и једну годину, или чак дан, јер од доласка на ове функције иза нас је много рада и труда, размишљања како од општине у стању у каквом је била, направити амбијент добар за живот, привлачан за младе да у њој остану, или за инвеститоре да у њој улажу.

    vrbas.net : Који су најважнији пројекти на којима сте радили у 2007. години ?

    Лаиновић : Урадили смо много тога и кренућу од деце. Реновирали смо многа обданишта и направили неколико игралишта. У области спорта и културе забележили смо одличне резултате, организовали многе масовне акције, најпре с циљем да се млади склоне са улице. Када су у питању инфраструктурни објекти, верујем да смо урадили највише у Србији. Обнављање путева радили смо и пре увођења НИП-а и Фонда за капитална улагања АП Војводине. Асфалирали смо и реконструисали огроман број улица у Врбасу, наставили уређење ширег центра града, уредили прилазе граду, постављали канализациону и гасну мрежу, реконструисали регионалне путеве у сарадњи са дугим органима и предузећима, градили капеле у селима, и још много тога другог. Пазили смо да равномерно развијамо све делове општине.

    vrbas.net : Каква је била сарадња са вишим органима власти ?

    Лаиновић : Када радите на местима од јавног значаја, на било ком месту, ваш једини циљ мора бити сервисирање грађана. Када се ради о проблемима животне средине, прво смо сарађивали са међународним организацијама, а онда смо добили подршку Александра Поповића, претходног министра за екологију, а сада и Саше Драгина, министра за заштиту животне средине. Сарађујемо и са покрајинским органима власти, али ако се догоди да у ту сарадњу уплива политика, може се догодити да се та сарадња застане и успори реализацију пројеката. Но, нико не може зауставити развој општине Врбас.

    vrbas.net : Чиме ће се локална власт бавити у 2008. години ?

    Лаиновић : У 2008. години почећемо две најважније ствари за даљи развој наше општине, оно о чему сањамо деценијама, чишћење Великог бачког канала и изградњу фабрике воде. Успели смо да заједно са Европском агенцијом за реконструкцију и неколико држава, Краљевином Норвешком, Краљевином Холандијом, Републиком Чешком, Републиком Пољском, доведемо ове пројекте до краја и сада крећемо у њихову реализацију. Завршићемо четврту фазу колектора и тиме коначно завршити Врбас, а затим иде изградња колектора, за шта се ових дана расписује тендер. Завршетком пројекта канализације у селима и спајањем на постројење за прераду отпадних вода, затворићемо неколико хиљада септичких јама и прекинути даље загађивање подземља у целој нашој општини. Уз помоћ Холандије, ове године започећемо и изградњу фабрике воде. Сви ови пројекти су залог за будућност, нико вам неће доћи да инвестира ако нема решено свако инфраструктурно питање и све што радимо данас своје најбоље резултате даће у блиској будућности.

 

»Поштовани грађани општине Врбас желим вам много здраља и среће у 2008. години».
Мр Жељко Лаиновић, председник општине Врбас


 

vrbas.net    24.12.2007.

КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...