ИГОР БЕЧИЋ, заменик председника општине Врбас


Игор Бечић,
заменик председника општине Врбас
у разговору за vrbas.net ...

    vrbas.net : Шта подразумева договор са представницима републичке Дирекције за путеве ?
    Игор Бечић : Радови који су почели ових дана наставак су онога што смо радили предходних година на реконструкцији путева у општини Врбас. Наша жеља је да, у сарадњи са Дирекцијом за путеве Републике Србије, током ове, евентуално следеће године, реконструишемо комплетну путну мрежу у општини. Након тога неће постојати ни једна улица, чак ни оне мање у насељеним местима, а да није асфалтирана.

    vrbas.net : Који радови ће бити извођени у селима општине Врбас ?
    Игор Бечић : Јуче смо започели са реконструкцијом путева у Савином Селу где је планирано да се уреди неколико улица. У Змајеву су критичн e улиц e III нова и IV нова. Нешто већи радови биће изведени у Равном Селу, где ћемо урадити четири раскрснице, улицу испред амбуланте и Месне заједнице, а поред асфалтирања радиће се и паркинг места. Правиће се улица која спаја улице Петра Драпшина и Партизанску, затим улица у којој се налази православна црква ће се реконструисати и бити проширена, улица ЈНА, 7. јула, стаза код школе. У центру Бачког Доброг Поља израдиће се прилаз амбуланти и вртићу.

    vrbas.net : Шта ће се радити у самом граду ?
    Игор Бечић : Радови у Врбасу подразумевају пресвлачење асфалтом већег броја улица. Направићемо улаз у блок 44, проширити улицу ЈНА, направити улазе ка будућој православној цркви и парохијском дому, урадити стајалиште код Класа, урадити крај улице Рада Марјанца, такође две улице у Виноградима, улице Жарка Зрењанина, Лазе Костића, Иве Лоле Рибара, Палих бораца, Панонску, Миливоја Чобанског, Петра Драпшина, Петра Шегуљева, Сивч Јовгена. Нешто касније биће уређена раскрсница код пијаце где се планира изградња кружног тока. Продужењем пута ка Либри, из правца улице Данила Бојовића, решићемо и проблем мини индустријске зоне код Фиграда.

    vrbas.net : Колико новца ће бити издвојено за реализацију ових пројеката ?
    Игор Бечић : Прелиминарне рачунице говоре да ће радови износити нешто више од 73 милиона динара. Нашој општини је претходне године из Националног инвестиционог програма одобрен 71 милион динара, а остатак ћемо обезбедити из општинског буџета.

    vrbas.net : Постоје ли неки планови за изградњу додатних саобраћајница ?
    Игор Бечић : Са Куцуром имамо већи пројекат изградње нових путних праваца који би требало да олакшају комуникацију између места у општини. То је првенствено пут ка Змајеву који ће знатно скратити путовање ка Новом Саду. План нам је да путевима комплетно повежемо општину а затим урадимо и пут ка излетишу у Провалијама. У договору са Дирекцијом издвојићемо 30 до 40 милиона динара за ове намене, тако да ћемо уз ова средства из НИП-а, укупно у путну мрежу уложити око 110 милиона динара.

 
    vrbas.net     17.04.2007.

КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...