Игор Бечић,
заменик председника општине Врбас
у разговору за vrbas.net ...

    vrbas.net : Шта подразумева договор са представницима републичке Дирекције за путеве ?
    Игор Бечић : Радови који су почели ових дана наставак су онога што смо радили предходних година на реконструкцији путева у општини Врбас. Наша жеља је да, у сарадњи са Дирекцијом за путеве Републике Србије, током ове, евентуално следеће године, реконструишемо комплетну путну мрежу у општини. Након тога неће постојати ни једна улица, чак ни оне мање у насељеним местима, а да није асфалтирана.

    vrbas.net : Који радови ће бити извођени у селима општине Врбас ?
    Игор Бечић : Јуче смо започели са реконструкцијом путева у Савином Селу где је планирано да се уреди неколико улица. У Змајеву су критичн e улиц e III нова и IV нова. Нешто већи радови биће изведени у Равном Селу, где ћемо урадити четири раскрснице, улицу испред амбуланте и Месне заједнице, а поред асфалтирања радиће се и паркинг места. Правиће се улица која спаја улице Петра Драпшина и Партизанску, затим улица у којој се налази православна црква ће се реконструисати и бити проширена, улица ЈНА, 7. јула, стаза код школе. У центру Бачког Доброг Поља израдиће се прилаз амбуланти и вртићу.

    vrbas.net : Шта ће се радити у самом граду ?
    Игор Бечић : Радови у Врбасу подразумевају пресвлачење асфалтом већег броја улица. Направићемо улаз у блок 44, проширити улицу ЈНА, направити улазе ка будућој православној цркви и парохијском дому, урадити стајалиште код Класа, урадити крај улице Рада Марјанца, такође две улице у Виноградима, улице Жарка Зрењанина, Лазе Костића, Иве Лоле Рибара, Палих бораца, Панонску, Миливоја Чобанског, Петра Драпшина, Петра Шегуљева, Сивч Јовгена. Нешто касније биће уређена раскрсница код пијаце где се планира изградња кружног тока. Продужењем пута ка Либри, из правца улице Данила Бојовића, решићемо и проблем мини индустријске зоне код Фиграда.

    vrbas.net : Колико новца ће бити издвојено за реализацију ових пројеката ?
    Игор Бечић : Прелиминарне рачунице говоре да ће радови износити нешто више од 73 милиона динара. Нашој општини је претходне године из Националног инвестиционог програма одобрен 71 милион динара, а остатак ћемо обезбедити из општинског буџета.

    vrbas.net : Постоје ли неки планови за изградњу додатних саобраћајница ?
    Игор Бечић : Са Куцуром имамо већи пројекат изградње нових путних праваца који би требало да олакшају комуникацију између места у општини. То је првенствено пут ка Змајеву који ће знатно скратити путовање ка Новом Саду. План нам је да путевима комплетно повежемо општину а затим урадимо и пут ка излетишу у Провалијама. У договору са Дирекцијом издвојићемо 30 до 40 милиона динара за ове намене, тако да ћемо уз ова средства из НИП-а, укупно у путну мрежу уложити око 110 милиона динара.

 
    vrbas.net     17.04.2007.

КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...

Др Неле Карајлић гост Равног Села

03. мар 2020. КУЛТУРА

Др Неле Карајлић гост Равног Села

Месна заједница Равно Село припремила је за четвртак, 05...

Представљена монографија о Милану Кешељу

28. феб 2020. КУЛТУРА

Представљена монографија о Милану Кешељу

У Градском музеју Културног центра Врбаса у четвртак је п...

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

25. феб 2020. КУЛТУРА

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

Градски музеј Културног центра Врбаса једна је од перјани...