Предраг Пејичић Прешо
"CannonBall форум"
у разговору за vrbas.net ...

       Врбашанин, а већ две деценије становник Шведскe, Предраг Пејичић дошао је на идеју да у свом родног граду и општини организује у свету веома популарне Street race, брзинске трке мотора и аутомобила, посебно припреманих за овакве изазове.
       Предраг се auto tuning-om бави већ дужи низ година и у Шведској поседује веома опремљену радионицу у којој се припремају овакви аутомобили. Он је такође редован посетилац интернет презентације општине Врбас, vrbas.net, и на нашем сајту можете наћи линк ка Предраговом CannonBall форуму, на коме се «окупљају» заљубљеници у ауто и мото трке.

       «Наше просторе све више захвата талас tuning аутомобила, возила са унапређеним могућностима и перформансама. Почеле су да се организују и неке трке, као на пример у Батајници, али овакви пројекти веома тешко наилазе на подршку надлежних органа. У жељи да нашим људима које интересује овај хоби понудим право место на ком се могу информисати о свим новинама, али и како би се заштитили од разних лажних обећања, на тему auto tuninga отворио сам сопствени форум који је израстао у заједницу од 1.300 чланова. Тим сакупља разне стручњаке многих сервиса, у домену ауто гаса, преправке аутомобила и других активности и његови чланови су и три званична клуба из Србије, Opel клуб, Аlfa Romeo клуб и SAAB клуб, а неки се управо региструју. Чланови ових клубова добијају попусте за услуге и делове код фирми које смо одобрили као праве фирме са којима ваља пословати», каже Пејичић.
        Предраг има жељу да у општини Врбас организује street race трку на деоници од 402 метра, где би сви љубитељи аутомобила и мотора имали могућност да покажу све могућности својих «љубимаца». «Сличне трке организују се у приватним варијантама, противзаконито и веома су опасне, некада са трагичним последицама. Зато желимо да на једном месту, уз дозволу локалне самоуправе, организујемо праву трку, на безбедном, мање фреквентном путу, на ком би на пар сати саобраћај био заустављен. На једном месту окупили би се сви они који имају добре машине и опробали се у тркама убрзања. Стаза је дуга 402 метра и трке трају само десетак секунди, један на један. Ту би сви могли да безбедно иживе своје страсти и врате се у саобраћај мирни и спремни да поштују све прописе. Овакве трке место су за доказивање, а не улице пуне људи», каже Пејичић и најављује скори састанак са представницима локалне самоуправе.
        Он је уверен да би се, уколико добије зелено светло за организовање овакве манифестације брзине, на скупу у општини Врбас сакупило мноштво возача из свих крајева Србије. Предраг иначе вози SAAB 2,3 турбо, са 300 КС, уместо 200 стандардних. Истиче да се ради о веома скупом хобију који вредност сређених аутомобила повећава чак и троструко. Пре преправке самог мотота, на возилу је неопходно дотерати техничке карактеристике, амортизере, кочиони систем, точкове, како би били у складу са снажнијом машином. Код оваквих возила ни сам спољни изглед није производ случајности, већ мора да задовољи захтеве аеродинамике, како би возило било стабилно.

КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...

Др Неле Карајлић гост Равног Села

03. мар 2020. КУЛТУРА

Др Неле Карајлић гост Равног Села

Месна заједница Равно Село припремила је за четвртак, 05...

Представљена монографија о Милану Кешељу

28. феб 2020. КУЛТУРА

Представљена монографија о Милану Кешељу

У Градском музеју Културног центра Врбаса у четвртак је п...

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

25. феб 2020. КУЛТУРА

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

Градски музеј Културног центра Врбаса једна је од перјани...