Турнир у мини голфу

У оквиру првенства Србије у Врбасу је јуче одржан први турнир у мини голфу. На турниру је учествовало 25 голфера из Београда, Сремске Митровице и Врбаса, јединих градова са овом врстом терена у Србији, а по први у такмичењу су равноправно учествовале и девојке, што је још један корак у резвоју младог спорта. Турнир су организовали Центар за физичку културу „Драго Јововић“ и Мини голф клуба „Победник“.
    Такмичари су били подељени у пет група, а након три круга на свих 16 стаза, најбољи резултат и титулу победника освојио је Бојан Милосављевић из београдског МГК „Победник“. Он је тако успео да одбрани трон освојен на прошлогодишњем турниру. Друго место припало је Пеку Никчевићу из Врбаса, док је бронзана медаља припала Пеђи Маринковићу из Београда.
    „Знамо да су домаћини имали проблема у организацији, али морам да истакнем да је турнир одлично прошао, чему је допринео и амбијент у којем се налазе стазе, и труд који је уложен у организацију турнира. Додатно задовољство је то што сам успео да одбраним прво место место од прошле године и сада сам сигуран да турнир у Врбасу нећу прескочити ни наредне године“, рекао је Бојан Милосављевић, победника турнира и председник београдског клуба „Победник“, који је иницирао такмичење у овом спорту на нивоу Србије.
    Бодови из Врбаса сабираће се са резултатима на предстојећим турнирима у Сремској Митровици 19. јула, и у Београду 30. августа, након чега ће бити проглашени шампиони Србије у мини голфу. „Мини голф јесте врста рекреативног спорта, али управо то је његова драж. Спорт постаје све популарнији и још два града у Војводини добила су стазе за мини голф, па ћемо од наредне године покушати и њих да уврстимо у календар такмичења“, каже Милосављевић.
    Иначе, 16 стаза за мини голф у парку иза базена, старе колико и сам ЦФК, први пут су коришћене прошле године на првом турниру. „Ово је прави летњи спорт који се може играти из забаве, али и такмичења су врло интересантна. Иако смо имали проблема са организацијом јер је изостала пуна подршка ЦФК какву смо имали прошле године, успели смо, уз помоћ Карнекса, да обезбедимо услове да се сви учесници осећају пријатно и да обећају да ће опет доћи у Врбас. Ми настављамо да се спремамо за наредне турнире у Сремској Митровици и Београду“, рекао је другопласирани Никчевић, један од најбољих голфера домаће екипе.

КУЛТУРА

Писац Владимир Кецмановић добитник "Златног сунцокрета"

30. јан 2023. КУЛТУРА

Писац Владимир Кецмановић добитник "Златног сунцокрета"

Награда "Златни сунцокрет" за најбољу књигу на српском је...

Отворена изложба Андреја Чикале

25. јан 2023. КУЛТУРА

Отворена изложба Андреја Чикале

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је и...

Расписан конкурс за учешће на 55. Фестивалу поезије младих

17. јан 2023. КУЛТУРА

Расписан конкурс за учешће на 55. Фестивалу поезије младих

Савет Фестивала поезије младих расписао је конкурс за мла...

Ђорђу Сладоју награда "Милан Богдановић"

28. дец 2022. КУЛТУРА

Ђорђу Сладоју награда "Милан Богдановић"

Награда за књижевну критику "Милан Богдановић" за 2022. г...

Нове сатиричне приче Веселина Милићевића

27. дец 2022. КУЛТУРА

Нове сатиричне приче Веселина Милићевића

Веселин Мићевић, сатиричар, афористичар и песник за децу ...